Поділитись:

Як за допомогою енергії сонця забезпечити свій будинок електроенергією*

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:37
Як за допомогою енергії сонця забезпечити свій будинок електроенергією*

Кожен день у концепції, так званої, «зеленої енергетики», з’являється все більше прихильників. Особливо популярний окремий напрямок «зеленої енергетики» - конвертація сонячного випромінювання у електроенергію. Зумовлена така тенденція безліччю факторів – починаючи зі стурбованості людства останніми кліматичними змінами, та закінчуючи непомірними рахунками за комунальні послуги безпосередньо в Україні.

Причому, якщо буквально «вчора» окупність таких систем викликала цілком обґрунтовані сумніви, то сьогодні використання енергії сонця дозволяє не лише стати повністю незалежним від централізованої електромережі, а ще й заробити – діюче законодавство передбачає можливість продавати «зелену енергію» державі. Проте, як би там не було, спочатку варто розібратись, як взагалі працюють сонячні електростанції — детальніше за посиланням https://joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-elektrostancii, що дозволяють отримувати електроенергію с сонячних променів.

Все те, що треба знати про пристрої для отримання електроенергії за допомогою Сонця

Преш за все варто зазначити, що навіть побутові сонячні електростанції, бувають дуже різними за своїми технічними характеристиками. Отже, для досягнення максимальної рентабельності під час придбання подібних пристроїв, э сенс спочатку розрахувати, яка потужність необхідна для забезпечення автономності конкретного житла. Окрім того, слід розуміти, що електростанції на сонячних батареях складають з декількох пристроїв, а саме, як мінімум з:

  • Безпосередньо батарей, а, точніше – панелей батарей;
  • Спеціального контролеру;
  • Акумуляторних батарей;
  • Інвертора – пристрою, що перетворює постійний струм у перемінний.

Правильність підбору кожного з типів вищезазначеного обладнання впливає на підсумкову рентабельність усієї системи не менше, а ніж вибір батарей необхідної потужності. Особливо актуально це у випадку з акумуляторами – адже надмірно ємкісний акумулятор не встигатиме розряджатися, а недостатньо ємкісний – заряджатися.

Ще декілька нюансів, які варто знати

Сьогодні дуже багато інформаційного матеріалу на тему самостійного придбання і встановлення мініатюрних електростанцій на сонячних батареях. Причому кількість «Кулібінів», рекомендуючих, з «власного досвіду», встановлювати дешеві китайські батареї, м’яко кажучи, «нереалістично велика». Слід розуміти, усі такі «розповіді» – лише різновид недобросовісної реклами.

Сонячні батареї – це технологічно-складне і, разом з тим, дуже ламке обладнання. Тому не слід намагатися встановити чи обслуговувати їх самостійно. І однозначно не слід купувати «зібрані на колінці» батареї з Китаю – у найкращому випадку, вони просто швидко зламаються, у найгіршому ж – зламають ще й приєднану до мережі побутову електроніку. Краще обрати якісне обладнання яке «житиме» не один рік, та делегувати його монтаж професіоналам.

Надрукувати
мітки:
коментарів