Поділитись:

Українців просять позабирати розмитнені "євробляхи" з поста в Луцьку

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:10

Власників автомобілів, які вже випустили у вільний обіг, просять забрати транспорт з митного поста "Луцьк".

Про це інформує Волинська митниця ДФС. 

Станом на 18 лютого у зоні діяльності митниці за новою редакцією Податкового Кодексу України громадяни оформили у вільний обіг майже 30 тисяч авто, сплативши до Державного бюджету 1,79 млрд грн митних платежів. Пікове навантаження на митні пости припало на 14 лютого. Цього дня у вільний обіг було випущено 1 010 транспортних засобів, ще 1 353 – очікувало на завершення процедури у зонах митного контролю. З усієї кількості майже 14 тисяч авто оформлені без виїзду за кордон за процедурою зміни митних режимів «транзит» чи «тимчасове ввезення», а ще майже 16 тисяч – за процедурою імпорту.

При цьому частка останніх продовжує зростати. І хоча черги у пунктах пропуску через державний кордон помітно вщухають, щодобово в Україну через "Ягодин" тепер в’їжджає близько 600 нових автомобілів. Їхні власники сподіваються встигнути до 22 лютого скористатись коефіцієнтом 0,5 щодо сплати акцизного податку.

Проте можливості зон митного контролю місць доставки області обмежені просторовими характеристиками митних терміналів. Станом на 18 лютого у них очікують на випуск у вільний обіг 935 автомобілів. Однак інвентаризація виявила ще й такі, які уже оформлені, але не вивезені їхніми власниками.

Митні брокери, які опитали своїх підопічних, пояснюють це віддаленим місцем проживання громадян. Адже близько половини з них – мешканці інших регіонів України, які обрали митний пост Луцьк як один із найкомфортніших місць доставки.

З цього приводу Волинська митниця попереджає власників випущених у вільний обіг автомобілів: зона митного контролю не може використовуватись, як парковка. Посилання на зайнятість за основним місцем роботи не звільняють від відповідальності за порушення режиму зони митного контролю. Крім штрафних санкцій, митники заликають негайно вивезти свої автомобілі, оскільки наповнення ними митних терміналів порушує права інших громадян України, які мають намір, але фізично не можуть розмістити свої авто у зону митного контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів