Обшук мера Володимира-Волинського увійшов до списку найгучніших корупційних справ в Україні

Середа, 27 квітня 2016, 20:29

Боротьба з корупцією в Україні триває з року в рік, проте гучні корупційні скандали свідчать, що це далеко не так.

Видання Слово і діло обрало та проаналізувало найбільші суми корупційних доходів, виявлених у чиновників під час обшуків за останній час.

До списку найгучніших справ увійшли імена дев'яти осіб, серед яких і міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, у якого за інформацією ЗМІ, вилучили близько 6 млн грн. Згодом він підтвердив факт обшуку, проте категорично заперечив, що в його оселі знайшли мільйони.

Найгучнішою можна вважати справу "діамантових прокурорів" – Корнійця та Шапакіна. У Корнійця під час обшуку вилучили 65 діамантів, у Шапакіна – 330 тисяч доларів, 22 тисячі євро, 500 тисяч гривень і незареєстровану зброю.

При цьому суд навіть випустив прокурорів під заставу – Корнійця за 3,2 млн гривень, Шапакіна – за 6,4 млн гривень. Що, втім, не завадило відновити проти них судовий процес.

Одеський суддя Олексій Буран, якого спіймали на хабарі в 120 тисяч гривень, є єдиним із зазначених нами в інфографіці корупціонерів, хто перебуває в СІЗО.

Всього ж за 2015 рік ГПУ зафіксувала 1171 корупційне порушення. 507 справ були направлені до суду. За перший квартал 2016 року прокуратура зафіксувала вже 540 корупційних випадків. До суду направлено 56 кримінальних проваджень.