Поділитись:

Власник Rozetka.ua звинуватив "Епіцентр" у нечесній конкуренції

Середа, 27 квітня 2016, 17:00

Власник найбільшого інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечоткін звинуватив рітейлера "Епіцентр", що розвиває мережу будівельних супермаркетів, у неконкурентній поведінці і тиску на постачальників.

"Епіцентр" давно, напевно, два роки, вимагає від постачальників не продавати товар в "Розетку". Це вимагання звучить так: якщо ваш товар буде в "Розетці", вас не буде на полицях "Епіцентру". Від тих постачальників, які більший і "Епіцентр" не може їх задавити, вимагають ціни на полиці нижче, ніж в "Розетці", і контроль ціни в "Розетці" ... На думку "Епіцентру", ціни в "Розетці" повинні встановлювати не ми, а "Епіцентр", – цитує Чечоткіна портал Delo.ua.

Із його слів, така поведінка "Епіцентру" знищує конкуренцію на ринку.

Чечоткін опублікував свій пост під враженням реакції "Епіцентру" на недавню публікацію про запуск їх інтернет-магазину 27.ua, старт якого був призначений на весну цього року, але був відкладений.

Інтернет-магазин "Епіцентру" буде продавати побутову техніку, електроніку, будівельні матеріали, товари для спорту, дачі і дитячі товари. Запуск інтернет-магазину курирує один із заступників голови "Епіцентр К".

"Коли конкуренція буде більшою, споживач тільки виграє. Але зараз це спроба не створити конкуренцію, а знищити її", – підкреслив власник Розетки.

За даними Української асоціації директ-маркетингу, частка Rozetka.ua на ринку електронної комерції сягає близько 40 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів