Поділитись:

Напад на агітнамет у Луцьку: за справу взялася поліція (фото)

П'ятниця, 15 лютого 2019, 20:25

У Луцьку 15 лютого невідомий чоловік ножем розрізав агітаційний намет «Ми йдемо своїм шляхом. Петро Порошенко» на користь кандидата у Президенти, чинного глави держави Петра Порошенка (самовисування).

Під час цих дій у наметі перебували волонтери Громадської організації «Солідарність», – про це повідомляє ОПОРА Волинь.

У наметі розрізана одна із бічних граней. Станом на 15:40 на місці події працювала слідчо-оперативна група Луцького міського відділу поліції, правоохоронці приймали заяву та відмовилися коментувати ситуацію.

Як розповів волонтер ГО «Солідарність» Анатолій Савченко, який на момент інциденту був на місці події, все трапилося близько 14.30 год. Невідомий хлопець без будь-яких попереджень прорізав одну зі стінок намету та швидко втік із місця події, тож розгледіти його як слід волонтери не встигли. Зі слів чоловіка, все трапилося дуже швидко, і, оскільки хлопець підходив з боку, у наметі навіть не помітили його наближення.

«Він порізав – і навтьоки. Нічого не питав, не казав, взагалі ні слова, це було все мовчки. Ми викликали поліцію після того, як це сталося… В наметі вже не було інших людей, тільки ми, бо ми якраз роздали всі газетки», – повідомив Анатолій Савченко.

Очільник Луцького міського штабу Петра Порошенка Володимир Павлюк розповів, що сьогодні перший день роботи наметів у Луцьку.

«Я на 100 % не впевнений, але вважаю, що останні рейтинги, які оприлюднені, дуже налякали наших опонентів, і вони намагаються так насолити чи навіть налякати такими дикими методами. Але цього не буде, сьогодні до наметів підходили дуже багато людей, які висловлювали підтримку. Звичайно, були і зауваження, і критика, але ми абсолютно толерантно на це реагуємо. Тому це намагання не вплине на досягнення мети, яку вони перед собою ставили. Але те, що не постраждала людина, – велике щастя, бо коли цей молодик махав ножем і різав цей намет, всередині перебувала людина», – мовив Володимир Павлюк.

Інформаційне агентство «Конкурент» опублікувало відео із моментом атаки намету.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про вибори Президента України», суб'єктами виборчого процесу є: кандидат на пост Президента України. Згідно ч.1 ст. 58 цього ж Закону до видів передвиборної агітації віднесено встановлення агітаційних наметів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації. Відтак, в залежності від умислу особи, яке вчинила таке діяння, такі дії можуть бути кваліфіковані за статтею 157 Кримінального кодексу України – перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, при виконанні ними своїх повноважень, поєднане із знищенням чи пошкодженням майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший місяць виборчої гонки на Волині: джинса та нічийні білборди

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
23 грудня 2023
14 грудня 2023
11 грудня 2023
01 грудня 2023
20 вересня 2023
10 вересня 2023