Поділитись:

Любов зла: 10 волинських кримінальних історій

Автор: Андрій Лучик |
Четвер, 14 лютого 2019, 22:04

Сьогодні, у День святого Валентина, всі говорять про вічну любов і пристрастне кохання, про високі почуття та неземні подарунки. Ми ж пропонуємо опуститися на саме дно цього солодкого лямурного потоку. Адже життя іноді буває набагато жорстокіше, цинічніше та прозаїчніше, ніж те, що нам демонструють з телеекранів. І буває так, що люди, які колись шаленіли один до одного, зараз на одному гектарі сісти разом не схочуть. Ба, гірше! Багато хто досі живе разом, а свої проблеми розв’язує за допомогою Кримінального кодексу.

«Конкурент» підібрав 10 свіжих волинських «любовних» історій, де є все: кров, ножі, стріли Амура, пута Гіменея, любов, зрада і поламані носи.

Крав гроші із сумки дружини

Напередодні Нового року, якщо бути точним, то увечері 30 грудня 2018-го, пані Надія вийшла з дому у справах. Її чоловік Володимир, скориставшись відсутністю вдома дружини, витягнув з її гаманця, який знаходився у сумочці, 4 000 гривень.

Дружина, не довго думаючи, відразу викликала поліцію. 

У суді ж пенсіонер Володимир розкаявся та пообіцяв відшкодувати дружині Надії завдані збитки. В свою чергу Іваничівський районний суд присудив йому штраф в розмірі 850 гривень.

"Ібо нєфіг!" та "Так йому і треба" - так прокоментували мої колеги-жінки, коли вперше почули цю історію.

Злодійкуватий ловелас

Надія, Олена, Ганна та Світлана. Одразу чотири жінки стали жертвами підступного Михайла, який то крав, то видурював у них гроші.

Так, 10 червня 2016 року Михайло, перебуваючи на кухні своєї першої дружини, викрав шкіряну сумку. В ній були гроші (3 000 гривень), дві губні помади (по 50 гривень кожна) та кулькова ручка (за 5 гривень). Ну й сама сумка потягнула ще на 700 гривень.

Через два роки, 8 березня 2018 року, Михайло вирішив зробити своєрідний "подарунок" до Міжнародного жіночого дня вже своїй другій колишній дружині. Він зателефонував своїй малолітній доньці та попросив винести з квартири гроші. Та винесла в обумовлене місце 2 800 злотих. Батько їх забрав і зник.

Ще через місяць, 13 квітня 2018 року, чоловік, будучи зранку "під градусом" у своїй квартирі, попросив у жінки, яка з ним була, мобільний. Буцімто йому треба було зателефонувати знайомому. Михайло взяв у неї телефон «SAMSUNG GT-I8262» і замкнув у квартирі. Не було його три години. Коли повернувся, то віддав жінці дві сім-картки та карту пам'яті. А щодо самого телефону, то сказав, що заклав його для свого знайомого, якому нібито терміново потрібну були кошти для лікування своєї малолітньої доньки. Збиток жінка оцінила в 1 000 гривень.

За два тижні, 26 квітня 2018 року, Михайло відпочивав вже з іншою жінкою. Попросив у неї сім-картку, якою користувався упродовж дня. Після цього, будучи добряче випившим, Михайло підійшов до банкомату "Приватбанку" у Ковелі та зняв з нього 1 400 гривень, скориставшись послугою "Зняти без картки".

Ковельський міськрайонний суд засудив чоловіка до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Отелло, але без Дездемони

29 квітня 2018 року Олександр побив Олександра

Чоловік повернувся додому і побачив дружину з іншим чоловіком, "якого раніше не знав". Своєрідно вирішив "познайомитися", нанісши йому два удари: в груди та голову. 

Приступ ревнощів закінчився "легкими тілесними" та штрафом у 850 гривень за вироком Ковельського міськрайонного суду.

Сім років пекла

Артем і Любов побралися в Ковелі за два тижні до 2012 року. Через два роки Люба народила дитину. Але життя не склалося. Артем постійно грубіянив, а іноді й бив свою дружину. 

Терпець Любові урвався у 2018 році. Після чергової сварки вона наважилася і викликала поліцію.  

11 квітня 2018 року Артем влаштував дома скандал, шарпав дружину за одяг та клянув, на чому світ стоїть. Приїхала поліція, а через півтора місяці Ковельський міськрайонний суд присудив Артему адміністративний штраф 170 гривень. 

Сварки вдома продовжувалися, тому у червні 2018 року Любов забрала дітей та необхідні речі та переїхала жити в найману квартиру.

Але вже 27 червня 2018 року в сім'ї трапився черговий конфлікт. Ніде непрацюючий Артем вирішив знайти роботу. Для цього він вимагав від дружини оригінали свідоцтва про одруження та свідоцтва про народження їхніх малолітніх дітей. Любов, знаючи, що її чоловік вже був неодноразово судимий за шахрайство, запропонувала ксерокопії документів. Оригінали ж вона заховала в надійному місці.

Між ними виник скандал і чоловік почав наносити удари жінці руками і ногами. Потім Артем вивів Любов з квартири і штовхнув. Дружина впала на сходовій площадці. Вже лежачу жінку чоловік продовжував бити руками і ногами. Все це відбувалося на очах в малолітніх дітей. 

Тоді Ковельський міськрайонний суд оштрафував Артема на 850 гривень за нанечення легких тілесних ушкоджень.

Проте чоловіка це не зупинило. 20 серпня 2018 року, перебуваючи в квартирі він наніс своїй дружині удар кулаком в ліве вухо. А 12 вересня того ж року наніс Любові множинні удари в обличчя, голову, тулуб. Цього разу Ковельський міськрайонний суд присудив Артему 240 годин громадських робіт.

Суд розлучив подружжя у листопаді 2018 року. На згадку про сім років пекла Любов залишила собі прізвище колишнього чоловіка.

Побив дружину в поліцейському авто

Петро полюбляв випити. За це його постійно "пиляла" дружина Лариса. 18 грудня 2018 року трапилася чергова сварка. Наступного дня поліцейські приїхали на своєму «MITSUBISHI», щоб відібрати пояснення. Петро, вже п.яний в обідню пору, сів зі своєю дружиною на заднє сидіння авто. Прямуючи до Володимира-Волинського чоловік смачно приклався правою рукою в праве вухо Лариси. 

Володимир-Волинський міський суд присудив винуватцю штраф у 850 гривень за нанесення легких тілесних ушкоджень.

Наступного ж дня після оголошення вироку, Лариса подала на розлучення. Проте заяву так і було залишено без розгляду. Ймовірно, жінка подала заяву про залишення позову без розгляду, в надії зберегти шлюб.

І що тільки в жінок в голові робиться? 

Замість аліментів – палицею по голові

Перший день літа у Павлівці видався сонячним, але не спекотним. Відразу пообіді Юрій прийшов на подвір'я своєї колишньої дружини Людмили. Побачивши його, вона завела свою стару пісню про несплачені ним аліменти, хотіла від нього відразу усю заборговану суму. Чоловік, який ніде не працював, знавіснів і штовхнув Людмилу на двері. Потім вдарив свою колишню дружину по руці. Мобільний телефон, який вона тримала, випав і розбився на друзки. 

Далі Юрій почав бити жінку дерев'яною палицею. Спочатку вдарив її у праву руку, потім - в обличчя. 

"Він мене б'є! Він зламав мені ніс!" - кричала Людмила, кличучи на допомогу. 

Крики почула дружина Юрія. Коли прибігла на подвір'я колишньої дружини свого чоловіка, під оком Людмили був синець, а з носа капала кров. Колишня суперниця допомогла її зупинити за допомогою рушника, а також дала потерпілій лід та воду. 

Викликали швидку. Приїхала поліція.

Як розповідає сусідка, яка їхала велосипедом на роботу, до дружини зі своєю колишньою підійшов Юрій. Знову почалася словесна перепалка.

"Будь чоловіком!" - сказала потерпіла своєму колишньому.

Чоловік матюкнувся і забрався геть.

Внаслідок конфлікту Людмила отримала численні синці, гематоми та перелом носа без зміщення. Як потім постановили експерти, ці травми відносять до легких тілесних ушкоджень, які спричиняють короткочасний розлад здоров'я. 

У суді чоловік розкаявся у скоєному злочині. Суд визнав його винним у вчинені злочину за ч.2 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження) та призначив йому 200 годин громадських робіт.

Також Юрій повинен відшкодувати своїй колишній дружині 513 гривень на лікування, 5 000 гривень моральної шкоди та компенсувати державі 1 536 гривень судового збору. 

Людмила><span class=Людмила

Кинув в дружину ножем

Всі, напевно, бачили фільми, де круті хлопці вправно кидають в свою жертву ножем? Схожа історія трапилася у Луцьку.

Увечері 25 липня 2018 року Володимр був добряче випившим. Почали сваритися зі своєю дружиною Марією. Чоловік тримав в руці кухонний ніж. В якийсь момент він не витримав і кинув його в свою благовірну. Ніж встропився в тулуб в районі другого міжребер'я в районі серця. 

у суді дружина просила призначити Володимиру покарання не повязане із реальним позбавленням волі, оскільки вже примирились із ним та вибачила його за вчинене.

Зважаючи на це Луцький міськрайонний суд призначив чоловікові покарання у виді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном три роки за нанесення тяжких тілесни ушкоджень.

Поножовщина з колишнім

А в цій історії вже судили жінку. Хоча я так до кінця й не визначився, хто насправді мав би сидіти на лаві підсудних.

Село Підцир'я Камінь-Каширського району, Старий новий рік, 13 січня 2018 року. 

Наталія готувала святкову вечерю. Близько 20:30 до хати зайшли її рідний брат та колишній чоловік та сіли розпивати горілку. Разом із ними вона також "потягнула стакан" (200 г). 

Тут колишній чоловік Анатолій розпочав сварку з приводу того, що їх спільна дочка, якій виповнилося 14 років, проживає в одній кімнаті з нею та її співмешканцем. Оскільки вона не реагувала на слова потерпілого, Анатолій почав до неї чіплятися та шарпати за одяг. У конфлікт втрутився співмешканець Наталії, який хотів її захистити. У відповідь Анатолій вдарив в обличчя співмешканця, і той пішов до іншої кімнати. 

На цьому Анатолій не зупинився та ударив свою колишню дружину кулаком в обличчя та один раз ногою в груди. Наталія залетіла під кухонний стіл. Дивно, але підвівшись, вона продовжила нарізати продукти для вечері, як нібито нічого й не було. 

Колишній не припиняв сварки та знову почав чіплятися до неї. Не стерпівши цього вона, відмахуючись, вдарила Анатолія у груди кухонним ножем, який у цей момент був у її руках. Після цього вона вибігла на вулицю. Щоб трохи заспокоїтися, вона запропонувала своїй подрузі сходити на каву до бару «Вероніка». По дорозі туди її й затримали працівники поліції. 

В результаті Камінь-Каширський районний суд призначив жінці покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з іспитовим терміном в два роки.

Зарізав куму через дружину

У Нововолинську чоловік зарізав свою куму через те, що вона заступилася за його дружину під час суперечки. У померлої залишилася сиротою малолітня дівчинка. 

Вбивство сталося у Нововолинську в будинку на бульварі Шевченка. 33-річний чоловік зарізав свою куму. Сусіди розповідають, що він був спокійним, вів здоровий спосіб життя. Сім'я була чудовою. Що могло спричинити таку агресію – не розуміють.

Відомо, що жінка прийшла зранку до дружини нападника. Вони спілкувалися. Зі слів сусідів, чоловікові не сподобалося, про що вони розмовляють. Виник конфлікт. Загибла почала заступатися за свою куму, як раптом чоловік взяв ніж та наніс удари. Від шоку вона почала втікати, однак у дворі чоловік наздогнав її і зарізав.

Уже мертвою жінку знайшли двірники, вони і викликали "швидку" та поліцію. 

Як розповіла керівник бригади невідкладної медичної допомоги Антоніна Терещук, коли вони прибули на виклик, потерпіла уже лежала в калюжі крові без ознак життя. Реанімаційні заходи не дали результату.

В загиблої 29-річної жінки залишилася сиротою 7-річна донька.

Зі слів медиків, вбитій було нанесено 9 ножових ударів у грудну клітку та у спину.

У вбивці є дружина та двоє дітей. 

Чоловік зізнався правоохоронцям у скоєному: сказав, що вона його рознервувала. 

Поліція відкрила кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Вбивці загрожує від 7 до 15 років за ґратами.

Через жінку інвалід заколов безхатька

П'яна драма -
Винна дама.
Інвалід дістав ножа
Й закатрупив ним бомжа.

Луцьк, 22 липня 2018 року, тепла літня ніч. 

Олег йшов додому та неподалів свого будинку зустрів знайому бомжиху. Та попросила цигарку. Пригостивши її куривом, Олег запропонував їй поїсти і вони пішли до нього додому. Там вони поїли (звісно, не в сухом'ятку) та подивилися телевізор. Після цього близько 5 ранку Олег повів бомжику до підвалу, де вона проживала з Віктором.

Було темно, але в підвалі горіли свічки. На топчані сидів Віктор та побачивши свою супутницю почав її ображати. Олег заступився за жінку, після чого Віктор його штовхнув. Олег намацав на столику, який знаходився в тому ж приміщенні, кухонного ножа та наніс правою рукою декілька ударів в тіло безхатька. 

Коли жінка зайшла в приміщення, Віктор лежав на лівому боці та хрипів. Олег викликав "швидку" і жінка пішла її зустрічати. Як повернулася, безхатько ще дихав...

Олега, який є інвалідом ІІ групи, Луцький міськрайонний суд визнав винним та призначим покарання у виді 8 років позбавлення волі.

***

Отож, любітеся! Бережіть один одного! Адже в світі стільки зла й жорстокості...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
07 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
02 лютого 2024