Поділитись:

У Луцьку демонтують меморіальну дошку комуністичному письменнику

Четвер, 14 лютого 2019, 05:21
У Луцьку демонтують меморіальну дошку комуністичному письменнику

З будівлі на вулиці Богдана Хмельницького демонтують пам'ятну дошку, яка присвячена комуністичному письменнику.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення виконавчого комітету, передає ВолиньPost.

Мова йде про демонтаж меморіальної дошки Ярославу Галану.

Керуючись законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", "Про благоустрій територій", враховуючи інформацію, розміщену на сайті Українського інституту національної пам’яті, що Галан Ярослав Олександрович (1902-1949) включений до Списку осіб, які підпадають під закон про декомунізацію, виконавчий комітет міської ради

Так, у разі підтримки цього рішення виконкомом, департаменту житлово-комунального господарства доручать демонтувати меморіальну дошку на честь Галана Я.О. на фасаді будівлі № 12 на вул. Богдана Хмельницького.

Довідково:

Ярослав Галан – український комуністичний письменник, журналіст, педагог, член КПЗУ, писав українською і польською мовами.

У воєнні та повоєнні роки Ярослав Галан засуджував ідеї української державності, називав українську революцію – "жовтоблакитним маріонетковим балаганом типу 1918 року", критикував ОУН і УПА, а також греко-католицьку церкву. Автор статті "Плюю на Папу", як відповідь на відлучення його від Церкви папою Пієм XII.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку хочуть встановити меморіальну дошку на честь православних храмів

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024