Поділитись:

Кабмін допустив Супрун до роботи

Четвер, 14 лютого 2019, 06:45
Кабмін допустив Супрун до роботи

Уряд частково розблокував роботу МОЗ України.

Кабінет Міністрів України в середу, 13 лютого, прийняв розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виняткових повноважень міністра як члена Кабінету Міністрів України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Це розпорядження є консолідованим рішенням Уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що розпорядження Уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “ОХМАТДИТ” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

Водночас Окружний адміністративний суд м. Києва досі не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою Уляні Супрун було заборонено виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів.

Крім того, на п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності в Уляни Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відсторонення Супрун вакцини не відправляють у регіони

Надрукувати
мітки:
коментарів