Поділитись:

Пороги і сходи при вході до будинків більше не обов’язкові, – Мінрегіонбуд

Середа, 13 лютого 2019, 15:46

фото ілюстративне

У змінах до державних будівельних норм щодо проектування житлових будинків скасовано норму щодо обов’язкового проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків. Ця зміна до ДБН чинна з 1 жовтня 2018 року.

Про це інформує Кабінет Міністрів України. 

«Раніше пороги та сходи при вході до будівель завжди були обов’язковими невід’ємними елементами кожного будинку. Але зараз ми з вами живемо у сучасному суспільстві, змінюються технології та можливості і цю застарілу норму щодо їх обов’язкового проектування при вході в житлові будинки треба було скасовувати в будівельних нормах. Тепер, згідно чинних ДБН, передбачати обов’язкові сходи чи поріг при вході не потрібно», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відтак, згідно з ДБН, допускається влаштовувати вхід до будинку на рівні позначки тротуару за умови влаштування твердого покриття з обладнанням водовідведення та улаштуванням антикригових електричних кабельних систем згідно з ДСТУ Н Б В.2.5-78:2014 «Настанова з улаштування антикригових електричних кабельних систем на покриттях будівель і споруд та в їх водостоках».

Зі слів заступника міністра, до цієї зміни, щоб спроектувати входи до житлових будинків без порогів та сходів потрібно було отримувати окремий дозвіл на таке відхилення від норм ДБН, що могло затягувати процедури проектування та нести в собі корупційні ризики.

Лев Парцхаладзе також підкреслив, що прийняті зміни сприятимуть створенню в Україні реального універсального простору, який буде зручним і доступним для кожного, в тому числі, для маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, батьків з маленькими дітьми на колясках, людей похилого віку, вагітних жінок тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть зробити обов’язковим озелення вулиць

Надрукувати
мітки:
коментарів