Поділитись:

Скільки громад на Волині вже перейшли до ПЦУ (відео)

Середа, 13 лютого 2019, 16:00

На Волині триває перехід парафій до Православної церкви України.

Після отримання Україною Томосу про автокефалію частина громад Української православної церкви, яку в народі називають Московським патріархатом, ухвалила рішення перейти до ПЦУ. Люди організовують збори та вибирають, – йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Зі слів отця Віктора Пушка, нині в області змінили конфесію та перейшли до нової української церкви 25 парафій. Найактивніші в цьому – громади з Горохівського та Маневицького районів.

"Буквально сьогодні в першій половині дня були представки не однієї з громад, з різних районів. Приїхали, щоб оформити свій перехід в Православну церкву України. Це процес постійний, процес живий і дані по ньому змінюються кожного дня", – пояснив він. 

За інформацією єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), їх покинули 23 церковні громади. Запевняють, що серед них лише шість зробили це мирним шляхом. 

"Більше як півтора десятка приходів – це якраз таки ті епізоди, де були не дотримані права вірян, на нашу думку, не дотриманий закон. Це там, де, я повторюся, виламували двері, зрізалися замки і так далі", – пояснив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) Олег Точинський. 

Також до ПЦУ перейшли три відомчі храми: при військовому шпиталі, прокуратурі та школі поліції у Сокиричах. Обидві парафії одностайні в тому, що кліриками Православної церкви України стали шестеро священиків, які раніше служили в УПЦ. 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Перехід до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів