Поділитись:

Прес-секретар Волинської ОДА підозрює "Аверс" у брехні про кір (відео)

Вівторок, 12 лютого 2019, 18:10
Прес-секретар Волинської ОДА підозрює

Прес-секретар Волинської ОДА Катерина Павлова навела нові факти брехні від телеканалу "Аверс".

Про це вона розповіла у другому своєму блозі. 

Цього разу Павлова показала, як змінювалася риторика телеканалу щодо вакцинації. Зокрема спершу в сюжетах йшлося про те, що вакцинація дуже важлива: про це твердять і опитані люди, і експерти. Через півтора місяця після такого сюжету, а саме 20 грудня, проходить сесія Волинської обласної ради. На ній голова ОДА критикує керівництво ДП «Волиньторф» і критикує депутатську більшість за незаконні зміни до проекту бюджету на 2019 рік. Саме з того часу "Аверс", зазначила прес-секретар ОДА, і почав дезінформувати глядачів. 

У наступних своїх сюжетах телеканал розмірковує, чи не є занадто жорстким розпорядження голови ОДА не допускати до навчальних закладів дітей без щеплень. Зокрема, звертається до жінки-аноніма, дитина якої не вакцинована, за коментарем. Журналісти запитують її, чи не є це порушенням Конституції. 

Однак визначення "неконституційне" не можна застосовувати щодо розпоряджень голови ОДА, адже це юридичне невігластво, – стверджує Катерина Павлова. Але й і якби вказали, що розпорядження незаконне, то теж би загнали себе в юридичну пастку. Адже заборона дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідувати навчальні заклади прописана в законі України. 

Також, зауважила Катерина Павлова, подібні рішення – не новина. Заборони для невакцинованих дітей запроваджували й в ініших областях. 

Наостанок прес-секретарка Волинської ОДА наголосила й на тому, що "Аверс" недоговорює й про кількість хворих на кір. 

Детальніше дивіться у відео. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів