Поділитись:

Депутати Луцькради хочуть, щоб вибори до ВР відбувалися за відкритими списками

Середа, 27 квітня 2016, 11:05
Депутати Луцькради хочуть, щоб вибори до ВР  відбувалися за відкритими списками

Депутати Луцькради звернулися до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою прийняти закон про проведення виборів до Верховної Ради за відкритими списками.

Ухвалення такого закону зменшить рівень напруги в парламенті. Про це йшлося 27 квітня під час сесії луцької міської ради.

Депутат Луцькради Тарас Шляхтич зазначив, що прийняття звернення стимулюватиме політичні партії, які перед виборами запевняли, що проводитимуть вибори за відкритими списками, таки виконати свої обіцянки.

Депутат Луцької міської ради Микола Федік запевнив, що його фракція ВО "Свобода" підтримає проект рішення, бо такий закон потрібен давно.

"Верховна Рада, яка порушує закон, немає права на існування", - додав Федік.

Депутат Луцькради Андрій Козюра сказав, що перший абзац звернення суперечить меті. Оскільки у першому абзаці констатується факт, що у Верховній Раді засіли олігархи, які збагачуються за рахунок простих українців, а далі йдеться про те, що вибори непотрібні, бо велика частина території перебуває в окупації.

Депутат Луцькради Григорій Пустовіт сказав, що не проводити вибори через те, що значна частина України окупована, – це не аргумент. Тому він запропонував це речення видалити.

Після тривалих обговорень депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів