Поділитись:

Лучани не хочуть платити за тепло, якого не було

Понеділок, 11 лютого 2019, 15:40
Лучани не хочуть платити за тепло, якого не було

До "Луцьктепла" в листопаді 2018 року звернулися мешканці будинку за адресою пр. Відродження, 49 щодо надання неякісних послуг з постачання теплової енергії. 

Про це повідомляє прес-служба підприємства. 

В результаті обстеження було зафіксовано, що в деяких квартирах температурні показники відповідають санітарній нормі для внутрішніх та наріжних кімнат, а в деяких – ні. Відтак представники підприємства здійснили заходи з балансування гідравлічного режиму централізованого теплопостачання, щоб привести температурні показники у всіх квартирах цього будинку в норму. Тож упродовж грудня і січня скарг на надання неякісних послуг з постачання теплової енергії або їхнього ненадання від мешканців будинку на Відродження не надходило. 

Оскільки факт неякісного надання тепла зафіксували, а також зафіксували й показник будинкового засобу обліку теплової енергії, то в листопаді 2018 року вартість послуги з постачання теплової енергії мешканцям цього будинку становила 11,74 грн/м2. Мешканцям будинків без засобів обліку теплової енергії, відповідно, нараховано 29,63 грн/м2. А в грудні 2018 року вартість послуги з постачання теплової енергії мешканцям будинку становила 31,27 грн/м2. Тоді як мешканцям будинків без засобів обліку теплової енергії, відповідно, нараховано 41,14 грн/м2.

Проте мешканці будинку вимагають здійснення перерахунку за недоотриману послугу. Як пояснили в "Луцьктеплі", згідно з «Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» та п.5 «Порядку проведення перерахунків розміру плати з надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості», перерахунок розміру плати за фактично надані послуги здійснюється за умови відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії. Тому підстави для проведення перерахунку нарахувань за послугу з опалення відсутні. 

Також на підприємстві нагадали, що постачають теплоносій, дотримуючись температурного графіка роботи джерела виробництва теплової енергії (котельня на вул. Карбишева, 2), до межі експлуатаційної відповідальності. Межа експлуатаційної відповідальності за технічний стан теплових мереж і внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання визначається їхньою балансовою належністю і встановлюється за зовнішньою стіною фундаменту будинку. Підприємство не несе відповідальності за утримання у належному технічному стані внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання житлових будинків. Послуги з технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи опалення та гарячого водопостачання житлового будинку за адресою пр. Відродження, 49, відповідно до затверджених тарифів, надає ЛК ЖЕК № 8 ЖБК. Тому для налагодження циркуляції теплоносія через стояки системи опалення споживачам необхідно звернутись до ЛК ЖЕК № 8 ЖБК як виконавця послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Своєю чергою ДКП «Луцьктепло» постійно проводить експлуатаційне налагодження гідравлічного режиму системи опалення та гарячого водопостачання для забезпечення споживачів якісними послугами.

Крім того, споживач теплової енергії зобов’язаний у міжопалювальний період виконати обов’язкові обсяги робіт з підготовки до опалювального періоду та оформити акт про готовність об’єкта до опалювального періоду або надати рішення (лист) щодо гарантії забезпечення безпечної експлуатації системи теплопостачання. На виконання цих вимог ДКП «Луцьктепло» 16 травня 2018 року направило керівнику ЛК ЖЕК №8 ЖБК обов’язковий перелік робіт, який необхідно виконати при підготовці систем теплоспоживання об’єктів до опалювального сезону 2018-2019 рр. Після отримання зазначеного переліку ЛК ЖЕК №8 ЖБК необхідно було в 15-ти денний термін подати ДКП «Луцьктепло» графік виконання робіт з підготовки до опалювального сезону для погодження.

Після виконання всіх робіт згідно з графіком, ЛК ЖЕК №8 ЖБК необхідно було викликати представника ДКП «Луцьктепло» листом або телефонограмою для складання акту готовності об’єктів до опалювального сезону. Станом на 1 лютого 2019 року акт готовності житлового будинку за адресою пр. Відродження, 49 до опалювального сезону 2018-2019 рр. в ДКП «Луцьктепло» не надали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалення в січні: лучанам нарахували плату

Надрукувати
мітки:
коментарів