Поділитись:

Позов на гурт "Антитіла": "допомога" волинського викладача і крапка суду

Понеділок, 11 лютого 2019, 11:50
Позов на гурт «Антитіла»: «допомога» волинського викладача і крапка суду

Ні позивач, підприємець з Луцька Сергій Лапковський, ні його представники вдруге не з’явилися в залі суду.

Повторне судове засідання відбулося у понеділок, 11 лютого. На сторінці гурту у Facebook вели онлайн-трансляцію. 

Нагадаємо: луцький підприємець Сергій Лапковський вимагає від гурту "Антитіла" більш ніж один мільйон гривень за використання запатентованих ним нот і тональностей. Про несподіваний судовий позов проти "Антитіл" стало відомо 20 січня. Відтак автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап отримали повістки до суду. Перше підготовче судове засідання відбулося 23 січня, однак і тоді Лапковський у суд не з’явився. Він надіслав клопотання про зміну своїх адвокатів, через що начебто не має змоги брати участі у засіданнях.

Натомість гурт "Антитіла" подали до суду зустрічний позов на Лапковського, зокрема музиканти вимагають від луцького підприємця грошової компансації у розмірі 1 гривня і скасування "непатентноздатного патенту". 

У зв'язку із повторною відсутністю позивача Сергія Лапковського, а також через відсутність пояснень щодо його неявки на засідання, суд вирішив залишити позовну заяву без розгляду. Однак і позов гурту "Антитіла" суд не прийняв. Натомість музиканти запевнили, що знову позиватимуться, але уже незалежно від попередньої справи. 

Крім того, адвокат музикантів Ярослав Куц розповів, що жодної композиції, створеної Сергієм Лапковським, не знайшли. До того ж у нього немає музичної освіти, окрім приватних уроків із гри на гітарі. 

Як зазначили напередодні на сторінці гурту у Facebook,  висновок, що три композиції гурту Антитіла – "Молоком", "Все красиво" та "Дунай" – відповідають параметрам, які запатентовані громадянином Лапковським, і тим самим порушують його патент, зробив Віктор Тиможинський. Він є головою предметно-циклової комісії теорії музики Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського.  Музиканти стверджують, що Тиможинський отримав від Лапковського за такий аналіз 21 000 грн.

"Механізм дослідження Тиможинським параметрів пісень гурту "Антитіла" навіть після поверхневого аналізу не витримує критики. Суттєві розбіжності в темпі, неправильно визначені акорди гармонії композицій, неліцензійні, здобуті піратським шляхом програми використані для аналізу параметрів пісні, а також, власне, самі аудіоматеріали (пісні) гурту "Антитіла", які для дослідження були скопійовані (заграблені) піратським шляхом, з порушенням законодавства України і декілька разів сконвертовані у різні формати. Саме на висновку Віктора Тиможинського будується доказова база проти гурту Антитіла", – йдеться у повідомленні. 

Позов на гурт «Антитіла»: «допомога» волинського викладача і крапка суду

Позов на гурт «Антитіла»: «допомога» волинського викладача і крапка суду

Позов на гурт «Антитіла»: «допомога» волинського викладача і крапка суду

Позов на гурт «Антитіла»: «допомога» волинського викладача і крапка суду

Також відомо, що Лапковський готувався до позову майже рік. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримав Grammy-2019: список переможців

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09