Поділитись:

На волинській шахті не знають, куди зникли 35 тонн вугілля

Середа, 27 квітня 2016, 08:18
На волинській шахті не знають, куди зникли 35 тонн вугілля

На шахті №10 "Нововолинська" триває розслідування щодо "зниклих" 35 тонн вугілля зі складу. Саме таку кількість "чорного золота", яке було вилучене за невідомих обставин, підрахували маркшейдери цього вугільного підприємства.

Історія зі зниклим вугіллям стала справжньою загадкою. Про 35,6 тонн вугілля, які "випарувалися" зі складу, довідалися випадково. Підтвердженням такого факту став лист від в.о. директора ДП "Буддирекція" Малиновського до новопризначеного голови правління ПАТ "Укрзахідвуглебуд" та директора ТзОВ "Бізон", – повідомляє БУГ.

Як виявилося, в.о директора ДП "Буддирекція" Малиновський звернувся з листом до голови правління "Укрзахідвуглебуду" та директора охоронного підприємства "Бізон", яке охороняє копальню, з тим, що з вугільного складу №4, відповідно до маркшейдерських замірів, вилучили 35, 6 тонн рядового вугілля. Попри те, що на підприємстві ведеться відеоспостереження і працює охорона. Виходить, працівники охоронної фірми не справляються з виконанням обов'язків?

На волинській шахті не знають, куди зникли 35 тонн вугілля

Працівники фірми "Бізон" майже два роки не отримують зарплати. Заборгованість перед ТОВ "Охоронне підприємство "Бізон" зросла до понад мільйона гривень. Договір фірми укладений з "Укрзахідвуглебудом". Погашувати заборгованість досі ніхто не збирається.

"Коли ми сюди прийшли, тут матеріальні цінності вивозилися машинами, не була організована система охорони. На об'єкті було порядку 10 субпідрядних організацій, і кожен начальник вивозив матеріал, як ніби це його власність. Через деякий час вони згадували, що в них щось пропало, починали ворушити, але претензії ставити вже було нікому і на цьому все закінчувалося", – розповідає фінансовий директор "Бізону" Анатолій Шаповал.

І тут раптом через два роки тиші на підприємстві трапляється НП – кудись зникли 35 з половиною тонн вугілля. Директор впевнений, що його люди, які охороняють шахту, працюють на совість і про будь-яке викрадення вугілля зі складу, тим більше 35, 6 тонн, не може бути мови. Кожен заїзд-виїзд транспорту фіксується охороною, а в мішку стільки вугілля ніхто б не виніс.

Головний інженер "Укрзахідвуглебуду" Петро Пелех при зустрічі на території шахти сказав, що отримав лист від замовника (Надолинного) про те, що зі складу пропало вугілля – 30 тонн.

Анатолій Шаповал пояснює: "Працював на підприємстві, яке забезпечувало вугіллям міську котельню, постійно це вугілля заміряв, складав акт контролю. Воно спочатку складається в штабелі, а тут немає жодного штабелю і зробити заміри технічно неможливо, тому заява про те, що вугілля вилучене, є безпідставною".

Згодом стало відомо, що вугілля, яке зникло, могли просто потрапити на котельню.

Наразі ж всі чекають висновку спеціальної комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
15:50
26 лютого 2024
16 лютого 2024
06 січня 2024
15 листопада 2023
26 жовтня 2023
14:10
19 вересня 2023
08 липня 2023
09 червня 2023
11 травня 2023