Поділитись:

Волинський поліцейський піде під суд за хабар

Вівторок, 26 квітня 2016, 18:31
Волинський поліцейський піде під суд за хабар

Волинського поліцейського судитимуть за отримання неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів США.

Прокуратура Волинської області скерувала до суду матеріали кримінального провадження про одержання неправомірної вигоди старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах територіального підрозділу 2-го відділу управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, – інформує прес-служба прокуратури області.

Правоохоронець використовував надану йому владу задля одержання від громадян, які здійснюють незаконні оборудки із підакцизною групою товарів (тютюновими та алкогольними виробами), неправомірної вигоди.

У ході здійснення службової діяльності, під час проведення у листопаді 2015 року обшуку в оселі громадянки, яка займалася такою незаконною діяльністю, працівник поліції дізнався про її заняття й вирішив скористатися з цього.

12 березня 2016 року, попередньо узгодивши час і місце зустрічі у Любомлі, правоохоронець прийшов по "данину" й одержав від жінки неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США за непритягнення її до встановленої законом відповідальності.

Після цього він одразу був викритий працівниками прокуратури Волинської області та Управління СБУ в області. У ході досудового розслідування правоохоронець щиро розкаявся у вчиненому й активно сприяв розкриттю злочину.

Від посади він нині відсторонений. Подальшу долю працівника поліції вирішуватиме суд.

Надрукувати
мітки:
коментарів