Поділитись:

У Grand Central, що у «Промені», відкриють тайську кухню*

П'ятниця, 08 лютого 2019, 18:18
У Grand Central, що у «Промені», відкриють тайську кухню*

Сьогодні кожен мандрівник погодиться, що тайська кухня – одна з найвідоміших у світі.

Як і в багатьох інших країнах Південно-Східної Азії, кухня Таїланду сформувалася під впливом китайської, а також португальської та індійської кухонь, зберігаючи в той же час свій національний характер і специфіку.

Як і притаманно Сходу, в тайській кухні традиційне поєднання солодкого та кислого, тому соки кислих фруктів і цукру часто зустрічаються в рецептах
тайських страв.

Сприятливий клімат дозволяє збирати два і навіть три врожаї щорічно, а різноманітна зелень росте цілий рік. Мабуть, саме місцевим достатком можна пояснити такий феномен, як відсутність у тайській мові поняття «голод». Тайці використовують у своїй кухні всі види м'яса, у великій кількості рибу, а також безліч овочів і фруктів.

Основна особливість національної кухні Таїланду -–широке використання спецій і гіркого стручкового перцю чилі (у Таїланді зустрічається більше десяти його різновидів). Тайські страви, звичайно, гострі, але не всі.

У Grand Central, що у «Промені», відкриють тайську кухню*

Якщо намагатися одним словом визначити головну характерну особливість страв тайської кухні, то можна було б сказати, що вона вся з вираженим смаком та ароматом.

Вже зовсім скоро у Grand Central у РЦ «Промінь» відкриється новий заклад тайської кухні «Lemongrass».

Надрукувати
мітки:
коментарів