Поділитись:

У Башликах на Волині зведуть нову школу (фото)

Четвер, 07 лютого 2019, 17:18
У Башликах на Волині зведуть нову школу (фото)

Сучасний навчальний заклад на 400 учнівських місць почали зводити у селі Башлики Ківерцівського району. Якщо все піде за планом, то вже у 2020 році учні зустрінуть перше вересня у новій школі.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко 7 лютого заклав капсулу у фундамент, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

У капсулу заховали послання для нащадків: зі словами подяки усім, хто сприяв початку будівництва, а також з побажаннями берегти рідний край та державу. Долучилися до урочистого моменту й заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось, місцева та районна влади, й будівельники.

"Я пам`ятаю стару школу, був тут минулого року. Це село – одне з перших, куди я завітав вже на посаді голови обласної державної адміністрації. І я переконаний, що в таких умовах, які є зараз, не можна виростити вірних й відданих своєму краю та державі дітей. Ми прагнемо для наших дітей щонайменше європейських умов. Тож ще тоді ми домовилися, що проект буде дороблений та будівництво школи розпочнеться" – розповів голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Загальна кошторисна вартість об`єкта була визначена у 113,8 мільйонів гривень, однак завдяки тендеру, який оголосила облдержадміністрація, вдалося зекономити близько 9 мільйонів, тож договірна ціна з підрядником становить близько 104 мільйонів гривень.

Зі слів директора підрядної організації – ОВ «Олицький агробуд» – Олега Войчака, роботи з будівництва розпочали ще в листопаді минулого року.

"За договором ми маємо завершити об`єкт до кінця 2020 року. В наші обов`язки входить здати школу під ключ. Тобто ми діткам передамо вже готове приміщення: з партами, обладнанням, спортзалом. На сьогодні вже зробили 80 відсотків фундаменту, починаємо мурувати перший поверх, всього має бути три поверхи, – розповів будівельник.

Окрім того, Савченко зазначив, що проект цієї школи створений за найсучаснішими вимогами державних будівельних норм. І зауважив: оскільки гроші з ДФРР ще не надійшли, то поки вони будують власним коштом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили тендер на будівництво школи в Стобихівці

Надрукувати
мітки:
коментарів