Поділитись:

Лучан змушують встановлювати лічильники на воду (відео)

Четвер, 07 лютого 2019, 20:00
Лучан змушують встановлювати лічильники на воду (відео)

Усі луцькі будинки мають бути забезпечені приладами обліку холодної води. На побудинкові лічильники доведеться збирати гроші усім жителям: і тим, хто не має в квартирі індивідуального лічильника, і тим, хто вже давно платить лише за свою воду.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Відповідний закон депутати Верховної Ради ухвалили ще 2017 року. У документі українцям передбачили "широкий вибір": лічильник купуєте і встановлюєте самостійно, купуєте самостійно, але встановлює постачальник послуг, і третій – все робить водоканал. Директор комунального підприємства запевнив, що в них найвигідніше.

"Скажу відверто, коли ми збиралися з головами ОСББ, я їм сказав: на цій темі зараз буде багато хто паразитувати. Я до цього критично ставлюся, і моя позиція, і Луцькводоканалу, і міської влади зводиться до одного: воно повинно працювати і повинно бути з мінімальними затратами", – наголосив Віктор Гуменюк.

За теперішніми цінами і за умови 100-відсоткової проплати увесь комплекс робіт обійдеться лучанам приблизно в 15 тисяч гривень. Якщо розстрочувати платіж, загалом вийде трішки дорожче. Внески люди можуть сплачувати до п'яти років. Сам лічильник нині вартує 4-6 тисяч гривень. Із надійних найдешевших рекомендують прилади польського виробництва. Італійські і німецькі значно дорожчі. Побудинковий лічильник дасть можливість обліковувати втрати мережі. Їх мають покривати балансоутримувачі, які, відповідно, ці гроші розподілять між усіма мешканцями.

"Якщо є витоки внутрішньобудинкової мережі, а внутрішньобудинкова мережа перебуває на балансі тих самих людей. Відповідно, коли є витоки, в такому випадку в тому періоді, коли ті витоки сталися, зафіксований факт. Люди оплачують за лічильниками. А витоки, які були обумовлені, виставляють на управителя або ОСББ", – пояснив дириктор "Луцькводоканалу", навіщо встановлюють лічильники на будинок. 

На сьогодні індивідуальними приладами обліку холодної води обладнані дві третини луцьких квартир. Усі прилади необхідно повіряти раз на чотири роки. Вартість цієї послуги становить від 200 до 300 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024