Луцькі лицарі їдуть на чемпіонат Європи (відео, фото)

Четвер, 07 лютого 2019, 07:33
Луцькі Лицарі

Лицарі клубу «Айна Бера Луцьк» пройшли в збірну України, яка поїде на міжнародний чемпіонат з СМБ (сучасний мечовий бій), що відбудеться в Мінську на початку березня.

Відбіркові змагання відбувалися 2 та 3 лютого в спорткомплексі Київського політехнічного інституту.

Очільник луцького відділення «Айна Бера» Сергій Ващук коментує захід:

«Для нас це вже треті відбіркові, минулі роки наші вихованці займали призові місця. Зокрема, наш боєць Володимир Поліщук отримав звання двократного чемпіона Європи саме в Мінську. Цього року від нашого міста виступало більше дітей, ніж минулого. Мої бійці показали чудовий результат. Я задоволений ними на всі сто, – каже чоловік»

Сам Володимир Поліщук – другий тренер команди – розповідає, що цей захід дає можливість дітям показати свої сили та позмагатися. Адже, молоде покоління не воює в залізних обладунках, а тренується в м’якій екіпіровці. Тож в першу чергу цей захід для них, бо поки мало майданчиків для їхнього розвитку. У змаганнях взяли участь понад 200 дітей з 12 клубів середньовічного бою та реконструкції.

Також у турнір взяла і луцький боєць Карина Дикса.

«На турнірі були різні дисципліни. Дітей ділили на вікові категорії, участь могли взяти охочі від 6 років. Вони змагалися в одиночних та масових номінаціях. Дорослих же ділити за віком та вагою. У перший день турніру були номінації «щит-меч» та «тріатлон», а в другий масова «5 на 5». Усі бої були безпечні, вони відбувалися на татамі, – каже дівчина.»

Луцька команда взяла всі призові місця у номінації «тріатлон, чоловіки 18+, легка вага».

1 місце – Жовтобрух Роман
2 місце – Борщ Андрій
3 місце – Жовтобрух Богдан

У "тріатлон, чоловіки 18+, середня вага" 2 місце за Поліщуком Володимиром.

А в "5 на 5" Айна Бера Луцьк отримала 3 місце.

Дикса Карина взяла "бронзу" у "тріатлон, жінки 18+", а також "золото" у номінації "3 на 3" в команді "Айна Бера". 

В одиночній номінації "тріатлон, хлопці 10-11 років" Світлицький Олег взяв 2 місце. А в масовій "5 на 5" разом зі Садовським Іллею в команді "Медвежата" отримали "золото". Також в цій же ж номінації, але 14-15 років Робак Борис в команді "Айна Бера" зайняв 1 місце. 

Прес-секретар клубу Анастасія Куніцина розповідає, що вже наступного тижня команда вирушає на поєдинки в Німеччину на турнір Winter Cup. А також вперше в Луцьку 9 червня відбудеться подібний турнір з СМБ, в якому зможуть взяти участь усі охочі діти від 6 до 17 років, за умови попередньої реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі лицарі взяли призове місце на турнірі у Франції (фото, відео)