Поділитись:

У Луцьку ученицю без щеплення допустили до навчання (відео)

Вівторок, 05 лютого 2019, 23:29

У Луцьку учениця, яку понад два тижні дирекція школи не допускала до навчання через відсутність щеплення від кору, від 6 лютого зможе навчатися у школі.

Сказала про це директорка закладу Наталія Гаць, йдеться в сюжеті UA: Волинь.

Дитина перехворіла на кір у 2012 році, прищепленою не була. Батько школярки Сергій Берчук приніс про це довідку, але дочку до уроків, з його слів, у Луцькій школі №11 не допускали.

"Є пряме порушення прав дитини, прав людини на освіту, яке передбачується Конституцією, про те, що дитина не допускається до навчального процесу через те, що на думку директора школи, яка є посадовою особою, в дитини відсутнє щеплення від кору. Але батьки цієї дитини надали довідку про те, що дитина в свій час вже перехворіла на це захворювання, вона може відвідувати шкільний навчальний заклад", – продовжує адвокат Сергія Берчука Ірина Мазич.

Батько школярки каже, що зробив аналіз на наявність антитіл до кору в організмі дочки. Результат дослідження підтвердив, що імунітет до кору у дитини є.

Директор школи Наталія Гаць ситуацію коментує так:

"На даний час ми керуємося листами, ми керуємося розпорядженням обласної державної адміністрації, також ми керуємося Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", а також, відповідно, наказом Міністерства охорони здоров'я №595". 

Директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська каже, що у проведенні щеплень вони теж керуються згаданим наказом Міністерства охорони здоров'я. І не важливо, навіть якщо батько принесе довідку про те, що у дитини є антитіла до захворювання.

"Ми робимо щеплення. Антитіл в цій ситуації мало не буває. Якщо навіть це є дорослий, якщо він має антитіла, ми все одно рекомендуємо зробити третє щеплення. Тому що ви бачите, який ризик захворювання на кір", – каже директорка Луцької міської дитячої поліклініки.

Завтра дочку Сергія Барчука допустять до навчання у Луцькій ЗОШ №11 - колегіумі. Це погодила дирекція школи, за умови, що в разі повторного захворювання відповідальності за це не нестиме.

Детальніше – в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вакцинуються від кору військові, поліцейські, вчителі та діти

Надрукувати
мітки:
коментарів