Поділитись:

Прес-секретар Волинської ОДА спростувала фейкові новини "Аверсу"

Вівторок, 05 лютого 2019, 12:53
Прес-секретар Волинської ОДА спростувала фейкові новини

Прес-секретар Волинської ОДА Катерина Павлова навела дев'ять фактів брехні, які звучали на телеканалі "Аверс".

Інформацію від журналістів "Аверсу" вона спростувала у відеоблозі, який опублікувала на своїй сторінці у Facebook. 

Факт №1. У сюжеті телеканалу говорили про те, що Волинська ОДА знову оголосила про проведення інвестиційного форуму. Однак Катерина Павлова стверджує, що до організації причетна не лише ОДА, а й облрада. 

Факт №2. Журналісти "Аверсу" наголошували про те, що форум "придумали знову". Однак про проведення економічного форуму в Луцьку говорили ще у 2018 році. Зокрема тоді ж надумала влаштовувати такий захід і в 2019, і в 2020 роках. Таку ідею затвердили рішенням Волинської обласної ради. 

Факт №3. У сюжеті "Аверсу" запевнили, що іноземних бізнесменів на форумі минулоріч не було. Однак є список учасників, в якому зазначені майже 30 представників з інших держав, які були присутні на форумі: бізнесмени з Японії, Німеччини, Туреччини, Норвегії, Китаю, Нідерландів тощо. 

Факт №4. Організаторами журналісти "Аверсу" назвали Волинську облдержадміністрацію. При цьому, зауважила Катерина Павлова, у відеоряді того ж телеканалу на банері видно, хто є співорагізатором проекту: Волиньрада, Луцькрада. 

Факт №5. Телеканал "Аверс" повідомив, що під час заходу організували фуршет за бюджетні гроші. Однак Катерина Павлова запевнила: з бюджету області на форум витратили лише 59 тисяч 500 грн з виділених 120 тисяч. При цьому гроші пішли на оренду приміщення, на послуги перекладу і на публікації у волинських ЗМІ. 

Факт №6. У сюжеті телеканалу зауважили, що форуми організовують зачасто (планують організувати через чотири місяці після прешого). Насправді ж інвестиційний форум відбувся 21 вересня. Виходить, між першим і наступним форумом різниця у п'ять місяців. 

Факт №7. Також журналісти зазначили, мовляв, така частота форумів зумовлена майбутніми президентськими виборами. І якщо Порошенко пройграє, то доступу до бюджетних грошей не буде. Однак програму облрада ухвалила на три роки наперед. 

Факт №8. У сюжеті запевнили, що телеканал "Аверс" підготував інформаційний запит на голову ОДА Олександра Савченка, аби дізнатися про витрачені на форум кошти. Проте Катерина Павлова зауважила, що впродовж сюжету тільки і йшлося про те, скільки й на що витрачала "бюджетні" гроші ОДА. Також прес-секретарка голови ОДА зазначила, що запит таки був. Однак адресований він був не Олександру Савченку, а керівнику управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Чуліпі. 

Факт №9. "Аверс" запевнив, що на форум було витрачено близько мільйона гривень. Однак в тому ж сюжеті Олександр Савченко розповів, що витратили 500 тисяч. 

Наостанок Катерина Павлова зазначила, що в невеликому сюжеті "Аверсу" журналісти примудрилися навести декілька фактів, які самі ж спростували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятигорець спіймав телеканал "Аверс" на брехні

Надрукувати
мітки:
коментарів