Поділитись:

"Синдром коротуна": вчені розповіли, чому низькі чоловіки зліші

Субота, 02 лютого 2019, 02:48
«Синдром коротуна»: вчені розповіли, чому низькі чоловіки зліші

Дослідники з міста Атланта в американському штаті Джорджія довели, що чоловіки з низьким ростом зліші, вони частіше здійснюють жорстокі правопорушення, якщо порівнювати їх з чоловіками більш високого зросту.

Ці висновки були зроблені після оцінки поведінки, самосприйняття, ставлення до наркотиків, насильства та злочинів у понад 600 чоловіків різного зросту віком від 18 до 50 років, повідомляє УНІАН з посиланням на MedikForum. 

Автори дослідження з'ясували, що ті представники сильної статі, які почуваються найменш маскулінними, втричі частіше схильні до скоєння жорстких правопорушень з використанням зброї або застосуванням фізичного насильства, яке закінчується травмами. Психологи з Оксфордського університету навіть називають це "синдромом коротуна". На думку вчених, невдоволення зростом чоловіка посилює його відчуття вразливості та зміцнює почуття параної.

Низькорослі чоловіки часто відчувають потребу довести оточенню наявність виражених чоловічих якостей, тобто здатності до насильства. Саме тому вони частіше вступають у бійки і проявляють свою агресію в інших видах та формах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чоловічому безплідді винні гени, - вчені

Надрукувати
мітки:
коментарів