У Луцькраді розповіли про реалізовані та планові інвестиції в економіку міста

Вівторок, 26 квітня 2016, 10:25

За період з 2010 до 2015 року Луцькрада реалізувала 10 проектів.

Наразі в роботі перебуває 8 проектів загальною вартістю понад 45 мільйонів євро. Про це розповів 26 квітня директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович під час оперативної наради у міського голови.

Сума десяти реалізованих проектів становила 1, 85 мільйона євро та 7,3 мільйона гривень. З них 4 мільйона гривень кредитних коштів, грантових коштів – 1,85 мільйона євро та 3,3 мільйона гривень.

У 2014 році міськрадою спільно з НЕФКО було реалізовано проект "Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах Луцька на суму чотири мільйони євро. У тому ж році спільно з Болонським університетом реалізували проект "Енергія для східних мерів". А також залучили 23,6 тисяч євро грантових коштів, за які в ДНЗ № 7 встановили ІТП та частково замінили двері.

У рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" залучили 1 мільйон 826 тисяч євро. У 2015 році на залучені кошти 1 мільйон 360 тисяч євро модернізували Луцький зоопарк.

За словами Олександра Озіновича, чимало проектів перебуває зараз в роботі. Той таки проект реконструкції централізованого теплопостачання в рамках програми ЄБРР. Модернізація систем водопостачання та водовідведення, на яку залучено кредитних коштів на суму 495 тисяч євро від НЕФКО.

У перспективі – кредит від НЕФКО на суму 400 тисяч євро та грант 200 тисяч євро. Кошти будуть спрямовані на підвищення енергоефективності в громадських будівлях Луцька. Також в планах проект Світового банку "Покращення надання медичних послуг в Луцьку". Окрім того, передбачається безповоротна позика в сумі 2, 1 мільйона євро від Світового банку на оновлення рухомого складу ЛПЕ та оптимізацію контактної мережі.