Поділитись:

«Волиньоблагроліс» судиться через бездіяльність Гунчика

П'ятниця, 01 лютого 2019, 10:30
«Волиньоблагроліс» судиться через бездіяльність Гунчика

Верховний Суд України направив на новий розгляд до суду першої інстанції справу щодо КП «Волиньоблагроліс». Відповідну постанову він виніс 23 січня.

Справа в тім, що у вересні 2017 року комунальне підприємство звернулося до голови Волинської обласної державної адміністрації (на той час головою був Володимир Гунчик) з клопотанням про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок лісогосподарського призначення. Мова йде про 30566,35 га землі для постійного користування в межах Любомльського району.

Оскільки в місячний термін відповіді не було, підприємство замовило у ТзОВ «Інститут земельних відносин та охорони навколишнього середовища» розробку документації.

Опісля від ВОДА таки надійшла відповідь про те, що в поданих документах немає графічних матеріалів. Тому не можливо встановили місце розташування земельних ділянок.

6 квітня 2018 року комунальне підприємство звернулося до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до Волинської обласної державної адміністрації. Воно просило визнати протиправною бездіяльність голови. Але окружний суд у задоволені позову відмовив, як і Львівській апеляційний суд.

Тож підприємство звернулося до Верхового Суду з проханням скасувати рішення попередніх судів.

Його аргументи зводяться до того, що голова не відповідь у передбачені законом терміни. Натомість відповідач проти позову заперечував.

Розглянувши доводи обидвох сторін, суд прийшов до висновку, що були недоліки при встановлені фактичних обставин справи, не дослідження їх судом першої інстанції. Тож касаційну скаргу комунального підприємства задовольнити частково. Попередні рішення скасували, а справу скерували на новий розгляд.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські депутати хочуть повернути області контроль над лісом

 

Надрукувати
мітки:
коментарів