Поділитись:

Назвали найнебезпечніші дитячі іграшки

П'ятниця, 01 лютого 2019, 19:34

Найнебезпечнішими для дитини є всілякі ляльки з м'якими пластиковими головами (на кшталт підробок під "Барбі" або "ЛОЛ"), дешеві китайські гумові іграшки для купання, м'ячі та надувні круги, а також підроблені під відомі бренди маси і глини для ліплення.

Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова, – повідомляє УНН.

"Те, що ми виявляли, це з пластика підробки під "Барбі", всілякі красиві ляльки – як правило, у них голови зроблені з матеріалів з великим вмістом фталатів. Пластик твердий – він відносно безпечний, а ось все, що гумове, більш м'яке, може становити велику небезпеку. Крім того, фталати знаходили в популярних іграшках "ЛОЛ" – швидше за все, це були підробки. Також велика кількість цієї речовини є в гумових іграшках, які продаються на ринках, – іграшках для купання, м'ячах, надувних матрасах", – зазначила експерт. 

Зі слів експерта, фталати в великих кількостях міститися в наклейках, які масово купують дітям на кожному розі. Також велику небезпеку становлять не оригінальні маси і глини для ліплення, а також так звані "лизуни" – від покупки такої іграшки краще взагалі відмовитися, оскільки в такої продукції часто відбувається випаровування бору в великих кількостях, що викликає алергію і бронхіальну астму. Крім того, такі іграшки не можна помити і через свою м'яку структуру вони стають збором мікробів. 

При цьому керівник асоціації додала, що фталати – це речовини, які впливають на наднирники, репродуктивну функцію і є серйозною небезпекою для здоров'я дитини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто купувати дітям ляльки "Барбі": порада експерта

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
06 лютого 2024
05 лютого 2024
02 лютого 2024
15 січня 2024
08 січня 2024