Поділитись:

Наглядова рада НСТУ розірвала контракт з головою Суспільного мовлення

П'ятниця, 01 лютого 2019, 03:37
Наглядова рада НСТУ розірвала контракт з головою Суспільного мовлення

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Про це у Facebook повідомила заступниця голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, – каже Українська Правда.

"Щойно Наглядова рада Суспільного більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти", - написала вона.

Рішення наглядової ради також підтвердив у Facebook член НСТУ Олексій Панич.

Сам Аласанія не став коментувати "Українській правді" рішення Наглядової Ради, додавши, що свою позицію озвучить пізніше.

Народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що ініціатором розриву договору з Аласанією виступив народний депутат від "Радикальної партії" В'ячеслав Козак.

"Запропонував включити до порядку денного і проголосувати в закритому режимі", - заявив Найєм.

Водночас голова Наглядової Ради НСТУ Тетяна Лєбєдєва повідомила УП, що причини рішення опублікують в протоколі засідання.

За словами Лєбєдєвої, протокол можуть опублікувати за тиждень, після погодження з усіма, хто брав участь у засіданні. 

Також голова ради відповіла УП, що рішення, про звільнення Аласанії, ніяк не стосується того, що канал не транслював форуму, на якому Президент Петро Порошенко заявив, що буде балотуватися на виборах 2019 року. 

Кілька місяців тому головний редактор програми "Схеми" Наталка Седлецька, заявила, що з ефіру UA:Першого можуть зникнути програми розслідувань "Схеми" та "Наші Гроші".

Зокрема, через інформацію, що в Адміністрації президента України існує невдоволення тим, що в ефірі Суспільного, яке фінансується з державного бюджету, виходить програма розслідувань "Схеми".

За її словами, деякі члени наглядової ради НСТУ хочуть порушити питання про вихід в ефір "програм антикорупційних розслідувань стороннього виробництва".

Також Седлецька заявила, що публічній гострій критиці з боку окремих членів Наглядової ради НСТУ піддавались матеріали, які безпосередньо стосувались Президента Петра Порошенка.

До того, ще у 2016 році журналіст Дмитро Гнап та Седлецька заявляли, що на Аласанію чинили тиск із оточення Президента через журналістські розслідування про статки Петра Порошенка, які виходили на "UA:Перший" в час його керівництва НТКУ.

Аласанію обрали головою правління НСТУ у квітні 2017 року.

До того він був генеральним директором Національної телекомпанії України, доки у 2016 році не подав у відставку "у зв'язку із катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський або Тимошенко: кого українці підтримали б на виборах (рейтинг)

Надрукувати
мітки:
коментарів