Луцьк переміг у рейтингу бюджетної прозорості

П'ятниця, 01 лютого 2019, 08:28

Луцьк отримав престижну нагороду “Кришталь року” за перемогу у рейтингу бюджетної прозорості.

Церемонія нагородження відбулася 29 січня 2019 року у конгрес-холі готелю “Президент” у Києві, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

“Кришталь року” відзначає найкращі міста та громади, які пройшли оцінювання за міжнародно визнаною методологією. Вони продемонстрували найпрозоріший бюджетний процес, до якого залучені мешканці і який спирається на інформаційні технології для забезпечення підзвітності публічних коштів.

У рейтингу взяли участь понад 80 населених пунктів. Протягом 2018 року експерти Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” оцінили рівень бюджетної прозорості всіх обласних центрів України. Місто Луцьк було представлене у трьох спеціальних номінаціях: “Найпрозоріші комунальні підприємства”, “Найбільш відкриті видатки”, “Найбільш інноваційні практики бюджетної прозорості у місті”.

За результатами оцінювання, місто Луцьк отримало перше місце у номінації “Найпрозоріші комунальні підприємства”.

Довідково:

Премія “Кришталь року” – перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Індекс одночасно показує стан речей в бюджетній сфері та слугує дороговказом показників і практик прозорості бюджетного процесу, до яких варто прямувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досі не визначилися: у Луцьку сперечаються, коли святкувати День міста