Поділитись:

Стала відома доля Луцького районного будинку культури

Четвер, 31 січня 2019, 09:41

Проблема із фінансуванням Луцького районного будинку культури з’явилася в кінці 2018 року. Він, спортивна школа у селі Великий Омеляник та Торчинський історичний музей фінансуються з районного бюджету. Та нині, після реформи децентралізації, бюджет району становить 9 мільйонів і цих коштів є дуже мало, аби утримувати заклади спорту та культури.

Керівник та режисер театру «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька у коментарі ІА «Конкурент» зауважила, що фінансування є до лютого місяця, що далі – не відомо.

Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев розповів, що разом із головою районної ради Валентином Приходьком вели переговори із владою міста Луцька, аби передати будинок культури у власність обласного центру, адже там займаються близько 80 % дітей із міста.

«Я проводив переговори з владою міста Луцька. Ми спільно з головою районної ради Валентином Приходьком їздили до Григорія Пустовіта та написали їм офіційний лист з проханням взяти у міську комунальну власність будинок культури, але рішення вони нам ще не надіслали», – розповів Тарас Яковлев.

Також додав, що він має інший варіант, як уберегти будинок культури.

«Якщо Луцьк відмовиться брати, я буду спонукати ці колективи, які там сьогодні займаються, в тому числі і Руслану Порецьку з «Гармидера», щоби вони організувалися в громадську організацію і я би пропонував Луцькій районній раді віддати цим колективам в оренду будинок культури щоб вони далі працювали не за рахунок бюджетних грошей, а за рахунок госпрозрахункових. Оренда там умовно 1 гривня на рік. Але потрібно, щоб вони утримували цей будинок культури, платили комунальні послуги та займалися з дітьми», – зауважив голова Луцької районної державної адміністрації.

Однак цей варіант застосовувати не доведеться, адже 30 січня, під час сесії луцької міської ради районний будинок культури, що на вулиці Ковельській, все ж передали на баланс міста Луцька.

Депутати Луцькради підтримали проект рішення, тож будинок культури існуватиме й надалі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцькому районі через брак грошей можуть закрити спортшколу

Надрукувати
мітки:
коментарів