Волинська митниця просить керівництво області "розібратися" з активістами

Понеділок, 25 квітня 2016, 16:55

Акція громадських активістів вже перейшла в деструктивну фазу.

Дії мітингувальників створюють загрозу для життя та здоров'я працівників, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС,

Окрім пікетування, активісти 25 квітня о 14:00 годині здійснили напад та силове проникнення в адмінприміщення Волинської митниці ДФС через центральний вхід. При цьому активісти блокували всі виходи, зруйнували пропускний турнікет, піднялись на третій поверх будівлі і виламали вхідні двері приймальної начальника митниці та двері робочого кабінету начальника митниці.

Наявність чи зникнення документів перевіряється. Завдані матеріальні збитки встановлюють.

"Така ситуація навколо роботи Волинської митниці ДФС є неприпустимою та загрожує її функціонуванню, завдає шкоди іміджу митниці, правоохоронних органів та місцевої влади. Волинська митниця ДФС звертається до вищих органів влади області та правоохоронних органів з проханням забезпечити правопорядок, гарантувати безпеку посадовим особам митниці та надати відповідну правову оцінку діям зловмисників", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: протест під Волинською митницею у селі Римачі тривав з 4 квітня. Працівники ЗМІ виявили, що участь в ньому брали і найняті люди. Вони вимагають відставки нині в.о. начальника митниці Олександра Шавлака.

Раніше скандальний виконувач обов'язків керівника Волинської митниці не прийшов на зустріч з колективом та проігнорував приїзд голови ОДА. Голова Волинської ОДА пропонує відкритий конкурс на посаду начальника Волинської митниці.

25 квітня у селі Римачі Любомльського району на митному посту "Волинь-центральний" зібралося понад 400 мітингувальників. Вони перекрили проїжджу частину, ходять на пішохідному переході. Утворився затор із вантажівок протяжністю понад кілометр.