Поділитись:

У луцькому ЦНАПі – знову черги: відома причина

Вівторок, 29 січня 2019, 17:10
У луцькому ЦНАПі – знову черги: відома причина

Директор луцького ЦНАПу Лариса Карп’як розповіла, із чим пов’язані нові черги на отримання біометричного паспорта для виїзду за кордон.

Про це вона розповіла у коментарі ІА «Конкурент».

«Враховуючи те, що минулого року ми придбали 3 станції, то фактично нам вдалося розвантажити чергу. Впродовж листопада-грудня люди, які приходили до нас, відразу брали талон і за 10 хвилин йшли на обслуговування. Сьогодні, бачимо, звертаються багато тих відвідувачів, в яких вже були виготовлені біометричні документи – паспорт громадянина України для виїзду за кордон і вони вже їх використали. Тобто митнику вже немає де ставити штампи і відповідно людям треба виготовляти другі», – зауважила Лариса Карп’як.

Також додала, що приходять багато людей, які виїжджають за кордон, але в старому закордонному паспорті мають ще візи і їм треба біометричний паспорт, щоб їздити в країни, де запроваджено безвіз. До того ж, приїхали особи, які повернулися з роботи із закордону.

«Є теж певна категорія, яка вступила в шлюб і потрібно міняти прізвище у закордонному паспорті», – зауважила директорка ЦНАПу.

Однак, незважаючи на те, що в кожному ЦНАПі Волинської області і в кожному відділі ДМС є робочі станції, у луцький ЦНАП їдуть волиняни з усієї області.

«Приїздять люди з Луцького району, де вони можуть теж подати документи у підрозділі ДМС, але там приходиться довго чекати, а в ЦНАП можна отримати талон "сьогодні на сьогодні" і за день подати документи. Також можна взяти попередній запис на 2 тижні вперед, або записатися в електронну чергу, зайшовши на портал електронних сервісів Волині. І вже досить багато людей щоденно користуються цією послугою», – розповіла Лариса Карп’як.

Нагадаємо, вартість на виготовлення закордонних біометричних паспортів не змінилася. Виготовлення документу за 7 робочих днів вартує 810 гривень, за 20 робочих днів – 557 гривень.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанам радять не гаяти час і записуватися у ЦНАП онлайн

Надрукувати
мітки:
коментарів