Поділитись:

Скандал на Волині: учень заявляє, що його змушують ходити "не в той туалет"

Вівторок, 29 січня 2019, 13:40

фото зі сторінки учня 

У ковельській школі №7 виник скандал через заяву учня про те, що його змусили скористатися "гіршим" туалетом. 

Про це він написав у Facebook. 

Зокрема Павло Оксенюк заявив, що йому не дозволили скористатися туалетом, який має кращий вигляд. Натомість техпрацівниці змусили йти до туалету, який розташований на території спортзалу. Зі слів хлопця, там неохайно і смердить, а також туалет майже завжди зачинений. Після цього випадку, зазначив учень, його викликав на розмову директор школи. 

Натомість керівник освітнього закладу Валерій Кубай запевнив: до цього про прецеденти між техпрацівниками і школярами його не повідомляли. Він прокоментував ситуація ІА "ВолиньPost"

Він пояснив, що 8-класник Павло Оксенюк йшов у туалет у зону, де навчаються першокласники (1 та 2 поверхи навчального закладу). У школі вже не перший рік існує домовленість, що старшокласники можуть ходити лише у розташовані на 3-му та 4-му поверсі вбиральні. Цього ж вимагають і санітарні норми.

«У нас туалети у належному санітарному стані, їх загалом є вісім, у кожній вбиральні – по дві секції. Але немає сучасних кабінок, тому дітям молодших класів спільні туалети спричиняють певні незручності. Батьки попросили розділити вбиральні для дітей старшого віку і першачків. Дітки це розуміють. Саме цьому учню ми неодноразово пояснювали ситуацію, але він все одно вирішив туди піти. Це він питав і за годину до конфлікту в іншого вчителя», – зауважив директор навчального закладу.

Чи є це булінгом, розбиратиметься спеціальна комісія з числа представників батьківського комітету, трудового колективу, а також батьки Павла Оксенюка.

«Якщо це системні дії з боку технічного персоналу, то ми будемо реагувати на ситуацію і, відповідно до вимог законодавства, повідомляти про неї правоохоронним органам та службі у справах дітей. Але попередньо ми мали розмову з 8-класником і знайшли порозуміння», – запевнив керівник школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З дверима і перегородками: чи відповідають нормам туалети в луцьких школах (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів