Поділитись:

У Луцьку просять врятувати тварин від Дани Новарчук, а людей – від безпритульних собак

Вівторок, 29 січня 2019, 12:31
У Луцьку просять врятувати тварин від Дани Новарчук, а людей – від безпритульних собак

Фото ілюстративне

Лучани просять владу розібратися з ГО "Порятунок чотирилапих" під керівництвом Дани Новарчук, яку звинувачують у збільшенні кількості безпритульних тварин.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Надія Хмара 25 січня 2019 року.

Зі слів авторки петиції, екс-очільниця КП "Ласка" Дана Новарчук за допомогою ГО "Порятунок чотирилапих" почала укладати договори на відлов, стерилізацію і вакцинацію безпритульних тварин не тільки Волині, але й всієї України. 

Як зазначає лучанка, неодноразово у Луцьку бачили тварин з інших міст, волонтери приїжджали і забирали їх назад. До того ж собаки були нестерилізовані. 

"Таким чином, згадана ГО "Порятунок чотирилапих" і її керівник Новарчук Б.Б. своїми протиправними діями погіршують і так непросту ситуацію з безпритульними тваринами у м. Луцьк, збільшуючи їх кількість у геометричній прогресії; піддають небезпеці життя та здоров’я цих невинних собак, а також провокують збільшення аварійної ситуації на дорогах міста, адже тварини на новому місці поводять себе розгублено. Крім того, перевозячи невакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування, ГО сприяє загрозі розповсюдження зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя лучан та може призвести до спалахів сказу", – йдеться в петиції.

Окрім того, ГО "Порятунок чотирилапих" має реєструвати тварин, які віддаються, у системі Animal-ID. Проте жодна тварина не зареєстрована в цій системі. 

Надія Хмара додає договір, укладений між ГО "Порятунок чотирилапих" та КП "Славутське житлово-комунальне об’єднання", згідно з умовами якого виконавець, тобто ГО під керівництвом Дани Новарчук, має право не повертати тварин на місце вилову.

У Луцьку просять врятувати тварин від Дани Новарчук, а людей – від безпритульних собак

"Тобто, м. Славута вирішує свої проблеми за рахунок безпеки Луцької громади", – зазначає лучанка.

Тож авторка петиції вимагає від місцевої влади та правоохоронних органів Луцька навести лад в діяльності ГО "Порятунок чотирилапих" та її членів. 

"... Держпродспоживслужба у Волинській області не хоче і не намагається проконтролювати діяльність вище зазначеної ГО, чим сама сприяє погіршенню ситуації у м. Луцьку з безпритульними тваринами", – додає вона.

Також жінка закликає депутатів Луцької міської ради звернутися з офіційним зверненням до місцевих та селищних рад інших регіонів України з вимогою не вирішувати свої проблеми за рахунок лучан. 

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 10 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня директорка «Ласки» каже, що не забирала камери

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
28 березня 2024
13:15