Поділитись:

У Луцьку за земляні роботи без дозволів зібрали понад 23 тисячі гривень

Понеділок, 28 січня 2019, 16:50

Протягом минулого року на роботи з благоустрою (земляні роботи) було видано 490 аварійних ордерів та 158 планових ордерів.

Про це йдеться на сайті департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Це відбувалося у відповідності до п. 2,3 доручення міського голови від 28 січня 2016 року, коли департаменту передано право видачі дозволів (ордерів) на роботи з благоустрою (земляні роботи) та контролювати за відновленням благоустрою в місцях розкопок.

Основними суб’єктами, що отримували аварійні ордери, були Луцька міська філія ПрАТ «Волиньобленерго», ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал», ДЖКГ Луцької міської ради, КП «Луцьке підприємство електротранспорту», ПАТ «Укртелеком», ПАТ «Волиньгаз» та інші.

Впродовж 2018 року інспектори департаменту здійснювали перевірку відновлення благоустрою після земляних робіт згідно виданих ордерів. Видали 40 приписів після завершення таких робіт та склали 36 протоколів про адміністративні правопорушення згідно ст. 152 КУпАП, адже балансоутримувачі дуже часто не здійснюють належного відновлення благоустрою. «Лідером» серед них залишається ДКП «Луцьктепло».

Окрім того, інспектори виявляли факти самовільного проведення земляних робіт, які суб’єкти господарювання та фізичні особи здійснювали без ордерів. На таких порушників складено 46 протоколів та накладено штрафів на загальну суму 23460 гривень.

Більшість планових земляних робіт з прокладання інженерних мереж у Луцьку виконується відкритим траншейним способом, що веде за собою дезорганізацію руху транспорту, порушення дорожнього та тротуарного покриття, знищення зелених насаджень та погіршення благоустрою міських територій. 

В нових Правилах благоустрою міста Луцька буде передбачено обов’язкове здійснення прокладання інженерних мереж сучасними закритими безтраншейними методами. Наприклад, проколу чи протискання, за виключенням того, коли земляні роботи виконати закритим способом не є можливо. Це дасть змогу мінімізувати перешкоди для руху транспорту та громадян, зменшити руйнування дорожнього покриття, виключити порушення існуючих комунікацій, значно підвищити рівень безпеки робіт, скоротити час їх виконання та не шкодити навколишньому середовищу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципали закликають лучан або знести, або узаконити гаражі і сараї

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024