Поділитись:

Прощання з легендою: рецензія на фільм "Крід 2: спадок Роккі Бальбоа"

Понеділок, 28 січня 2019, 20:00

«Неважливо, як сильно ти можеш вдарити. Головне – наскільки сильний удар ти здатен витримати, піднятися та рухатися далі», – слова, які говорив своєму сину Роберту Роккі Бальбоа в останньому однойменному фільмі про «італійського жеребця».

Тоді, у 2006 році, здавалося, що Сільвестр Сталлоне більше не з’явиться перед нами у звичному капелюсі та з дивним м’ячиком у руці, який він постійно підкидає. Проте свої корективи вніс американський режисер Райан Куглер, який вмовив актора повернутися до свого легендарного образу  у стрічці «Крід», яка побачила світ у 2016-му.

Спін-офф про сина Аполло Кріда отримав чудові відгуки як від критиків, так і від глядачів, зібрав непогану «касу». Це дало всі передумови для продовження історії.

Над новим фільмом у ролі режисера працював Стівен Кейпл молодший. До продюсування та написання сценарію долучився сам Сільвестр Сталлоне (який, до речі, писав сценарії до всіх однойменних фільмів про Роккі).

Відповідно до сюжету, програвши близьким рішенням суддів Рікі Конлану, Адоніс Крід стає всесвітньою зіркою боксу та отримує титульний шанс в бою зі старим суперником Дені Уілером (в ролі – непереможний боксер-професіонал Андре Уорд). Він перемагає та стає чемпіоном світу, отримавши пояс, яким колись володів його батько.

Невдовзі на горизонті з’являється відомий усім прихильникам саги Іван Драго (боксер, який вбив на рингу батька Адоніса Апполо Кріда) зі своїм сином Віктором. Вони хочуть поєдинку з Адонісом, який у підсумку відбувається…

У фільмі присутні декілька сюжетних ліній, які переплітаються як між собою, так і з сюжетними лініями попередніх фільмів про Роккі. Відчувається присутність руки Сталлоне в роботі над сценарієм, яка вбачається у драматизмі та намаганні надати персонажам людської багатогранності.

Чудову акторську гру знову продемонстрував той же Сільвестр Сталлоне (за роль у першій стрічці він отримав «Золотий глобус» та був номінований на «Оскар»). Також відмінно відпрацював  Дольф Лундгрен, який мав надзвичайно епічний та брутальний вигляд. Безумовно, необхідно відзначити і Майкла Б. Джордана (виконавець ролі Адоніса Кріда), який вийшов на новий рівень фізичної підготовки та зміг ще краще оволодіти боксерською майстерністю.

Загалом «Крід 2» не настільки вдале кіно, як перша частина. Воно має свої недоліки і чомусь не так чіпляє за живе, як попередній фільм (хоча це вже і справді останній вихід Роккі «на сцену»). Разом із цим я переконаний, що ви пожалкуєте, якщо пропустите цю стрічку та не попрощаєтеся з дивовижною сагою, яка взяла свій початок ще у далекому 1976 році…

Оцінка: 7,5 з 10.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру Multiplex.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів