Поділитись:

Microsoft надасть технічну допомогу волинській школі

Понеділок, 25 квітня 2016, 13:44
Microsoft надасть технічну допомогу волинській школі

Міністерство фінансів України відібрало 24 опорні школи для "пілотного" проекту, започаткованого Міністерством фінансів спільно з Міністерством освіти і науки.

Проект став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS EnterpriseFund, а також компанія "Майкрософт Україна", яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів, – повідомляє прес-служба МОН.

Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, а також підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

У рамках проекту відібрали одну школу в кожній області. Навчальні заклади отримують кошти на розвиток матеріально-технічної бази.

Зазначені школи зможуть отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп'ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості. На Волині такою школою буде ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Жидичин (Ківерцівський район).

Відбір навчальних закладів проводився незалежними представниками Проекту за участю міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID). При відборі шкіл враховували інформацію департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій щодо планів оптимізації мережі загальних середніх навчальних закладів регіону, а також про шкільну мережу районів.

Перевага надавалася школам, які в рамках оптимізації укрупнять завдяки малоформатним шкіл. Отож, учні з сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту, що стане базою для подальшого навчання і кар'єрного росту.

У відібрані школи вже сьогодні довозять учнів з інших населених пунктів, і кількість таких учнів зросте наступного навчального року внаслідок оптимізації. Також оцінювали потреби кожної окремої школи задля підвищення якості освіти для якомога більшої кількості дітей.

Microsoft надасть технічну допомогу волинській школі

Надрукувати
мітки:
коментарів