Поділитись:

Муніципали закликають лучан або знести, або узаконити гаражі і сараї

Понеділок, 28 січня 2019, 10:31

Відповідно до закону та правил міста Луцька на об’єктах благоустрою забороняється самовільне розміщення тимчасових споруд, малих архітектурних форм та різноманітних конструкцій. 

Департамент муніципальної варти, відповідно до покладених повноважень, здійснює демонтаж гаражів, сараїв, кіосків, літніх майданчиків, парканів/огорож, обмежувачів руху автотранспорту тощо на території міста Луцька, які розміщені самовільно або без належним чином оформленої дозвільної документації. Про це повідомляє прес-служба департаменту у Facebook. 

На сьогодні в департаменті на виконанні перебувають рішення виконавчого комітету, відповідно до яких демонтажу на території міста підлягають близько 350 тимчасових споруд та парканів/огорож за 70 адресами. Щодо інших незаконних спорудах та конструкціях рішення перебувають в процесі підготовки.

"Як показує практика вже проведених демонтажів, частина власників таких споруд та конструкцій, розуміючи, що в них немає відповідного дозволу, сподіваються, що інспектор муніципальної варти до них не прийде. Інша – думає, що дозвіл для того, аби поставити, наприклад, гараж або літній майданчик не потрібен, бо ніхто цього дозволу ніколи не просив. Є і такі, які надіються, що шляхом ігнорування та уникання працівників міської ради та муніципальної варти, а також шляхом агресивної поведінки їм вдасться захистити свій сарай чи то загорожу. Разом з тим всі ми кажемо, що хочемо жити в європейському місті.  У зв’язку з цим департамент муніципальної варти звертається до громадян, в яких в місті є гараж, сарай, кіоск, паркан тощо і при цьому немає належного дозволу на його розміщення, з метою уникнення в подальшому конфліктних ситуацій та непорозумінь, вжити заходів щодо приведення дозвільної документації у відповідність до норм чинного законодавства або провести самостійний демонтаж", – наголосили муніципали. 

У разі виникнення запитань можна звертатися до департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (м. Луцьк, вул. Б. Хмельницького, 17, тел. 723227, 722861).

Надрукувати
мітки:
коментарів