Поділитись:

У Луцьку можуть демонтувати 40-метровий обеліск на меморіалі

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:10
У Луцьку можуть демонтувати 40-метровий обеліск на меморіалі

Депутати Луцької міської ради розглядатимуть питання реконструкції меморіального комплексу "Вічна слава".

Про це йшлося у п'ятницю, 25 січня, під час засідання постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Голова комісії Микола Федік зазначив, що у відповідності до закону про декомунізацію, необхідно навести лад зі згаданим вище меморіалом. 

"Необхідно прибрати всі ті елементи, де є моменти порушення закону. З одного боку, відбувається декомунізацію, а з іншого – на території комплексу проводяться заходи, які суперечать законодавству. Необхідно прибрати цей сюрреалізм", – сказав він.

Комісія визначила, що для початку юридичний департамент надасть роз'яснення щодо повноважень міськради у реконструкції меморіалу. Після цього, депутати планують звернутися до управління містобудування та архітектури для визначення кошторису робіт. Зокрема, вартості демонтажу 40-метрового обеліска. 

"Необхідно провести інвентаризацію, щоб визначити, які саме елементи підпадатимуть під декомунізацію", – мовив Федік, зазначивши, що у Львові вже розпочали демонтаж комуністичного обеліска.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів