Поділитись:

На Волині пенсіонерку засудили за ляпас дівчинці, яка голосно гралася в дворі

Четвер, 24 січня 2019, 15:30
На Волині пенсіонерку засудили за ляпас дівчинці, яка голосно гралася в дворі

(фото ілюстративне)

Ковельський міськрайсуд 21 січня виніс вирок пенсіонерці за те, що вона побила малолітню дитину. Досі до кримінальної відповідальності та не притягалася.

Подія сталася 20 серпня 2018 року. О 20:20 обвинувачена умисно вдарила дівчинку. Як наслідок – синець та кримінальна справа.

ВЕРСІЯ ПЕНСІОНЕРКИ: МАЛА – ХУЛІГАНКА, А ЇЇ – ОГОВОРИЛИ

Свою вину пенсіонерка не визнала. Казала, що потерпіла щороку завдавала шкоду її курчатам. Птахи пасуться позаду гаража без огорожі. А у дитини був дрючок, з яким та бігала за курчатами. Пенсіонерка каже, що робила зауваження і їх чула бабуся потерпілої.

Потім дитина влізла за гірку, і зі слів підсудної…стукала ногами. Пенсіонерка просила вгомонитися, бо вона хвора, але та лише сміялася у відповідь. А потім почала стукати по гірці двома лопатками. Їй знову зробили зауваження, однак безрезультатно.

Обвинувачена вважає, що така поведінка малолітньої потерпілої - за спонукання бабусі.

У день конфлікту потерпіла особливо активно ганяла курей та створювала шум у дворі, на зауваження обвинуваченої не реагувала належно. І на сходинковій клітці виникла словесна перепалка.

«Чи довго ти будеш стукати? Навіщо ти стукаєш? Бо получиш! Ти безсовісна!» та помахала своєю рукою біля скроні голови малолітньої потерпілої. При цьому вона не лаялась та малолітньої потерпілої не била. Після цього пішла у підвал будинку по банки.

Дівчинка в той час побігла до бабусі. Обвинувачена каже, що по тому її хтось закрив в підвалі і вона змушена була вибивати двері. Зазначає, що вона невинна у вчиненні інкримінованого їй злочину, оскільки її оговорили.

Однак, суд знайшов і інших свідків та докази.

ВЕРСІЯ ДІВЧИНКИ: КУРЕЙ ГАНЯЛА, АЛЕ ОТРИМАЛА ЛЯПАСА  

Дитина у суді розповіла, що живе в Києві, а до бабусі приїжджає на канікули. Вийшла 20 серпня з квартири по відро, що забула біля гаража.

У під’їзді зустріла пенсіонерку-сусідку. «Чому ти катаєшся на гірці?», спитала та і обізвала дитину. Потім підійшла – і рукою вдарила її у ліву скроню. Та скрикнула і побігла в квартиру.

Бабуся наказала малій не виходити з квартири, а сама пішла шукати кривдницю.

У суді потерпіла сказала, що розуміє, чому пенсіонерка на неї сердиться. Сказала, що та кричить на дітей ледь не щодня за шумні ігри в дворі.

У день конфлікту, ще до події, вона дійсно ганяла на вулиці курей обвинуваченої руками та паличкою, оскільки кури останньої скрізь ходять та пошкоджують квітник, посаджений її бабусею. Курей від квітника вона відганяла за власною ініціативою.

Бабуся потерпілої підтверджує, що чула крик дитини та бачила червону скроню. І не заперечувала категорично, що закрила сусідку в підвалі.

Інші свідки кажуть, що пенсіонерка не скупиться на смачне слівце, а її кури вільно ходять де заманеться. Ігровий майданчик у дворі за власні кошти спорудили батьки і ігри дітей не заважають. За лайку сусідки батьки вже зверталися до дільничного. Однак розмова не подіяла.

***

За вчинений злочин, суд вирішив покарати пенсіонерку штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає суму 850 грн.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 70-річна вчителька взяла в заручники учнів, бо не хотіла атестації

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
10 березня 2024
07 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49