Поділитись:

Експерт пояснив, як на Волині вирішити питання щодо спортшколи

Середа, 23 січня 2019, 16:50
Експерт пояснив, як на Волині вирішити питання щодо спортшколи

Радник із місцевих фіансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк прокоментував ситуацію, що виникла із фінансовим забезпеченням ДЮСШ Луцького району.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Радник Волинського ЦРМС розповів, що у Луцькому районі утворилося кілька нових об’єднаниї територіальних громад, зокрема, Підгайцівська та Липинська. Раніше їх значне ПДФО йшло до районного бюджету, звідки і фінансується спортшкола. Нині ці кошти надійдуть до ОТГ.

Зі слів радника, питання про фінансування спортивної школи, варто було б озвучувати ще у минулому році, а не ухвалювати певні рішення, поставивши всіх учасників ситуації просто перед фактом.

Анатолій Матвіюк розповів, що школа розташована на території поміж Заборольською ОТГ і містом Луцьком. Понад 40 % спортсменів, які займаються у школі, мають міську прописку, тому варто вирішити, хто візьме цю школу на утримання, а хто буде її співфінансувати, бо у ній також займаються спортсмени із кількох ОТГ.

Нагадаємо, що йдеться про споршколу, де навчаються понад 200 спортсменів і працюють 12 тренерів. Наразі фінансування на січень і лютий знайшли у районному бюджеті.

Додамо, що ситуація перебуває на контролі у місцевих активістів, а Волинський ЦРМС надає консультації щодо цього випадку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів