Поділитись:

За проросійських артистів "візьметься" спеціальна агенція

Неділя, 24 квітня 2016, 16:40
За проросійських артистів

Міністерство культури має намір створити агенцію для заборони артистів з проросійською позицією.

Про це в інтерв'ю Громадському заявив міністр культури України Євген Нищук.

"Є ідея про створення агенції, яка би здійснювала концертну, театральну і гастрольну діяльність. Функція якої б ще була в тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійної діяльності тих людей, які так висловлюються", - сказав міністр культури.

При цьому міністр зазначив, що він проти складання списків.

"Я проти того, щоб складати не те, що списки – чорні чи білі. Однозначно, список повинен бути і дуже жорсткий, але я би його в колір не обрамлював. Я би його обрамлював у санкції. І механізм його, ми власне маємо домовитися з СБУ і з іншими органами, як це здійснюється. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, однозначно, їм не місце тут", - сказав Нищук.

З його слів, для механізму заборони російського контенту має бути проведена внутрішня ґрунтовна робота "без прес-конференцій і без винесення на люди багатьох речей".

"Сам механізм буде пропрацьовуватися. Я зустрічаюся з головою СБУ, я буду зустрічатися з усіма керівниками і директорами, телевізийниками і радійниками", - розповів Нищук.

Він зазначив, що виступає за те, щоб боронити інформаційний простір та наповнювати його своїм національним контентом.

"Так робить Франція, яка бореться від англомовного засилля, так роблять інші країни", - додав міністр.

Нагадаємо, у Луцьку заборонили виступи українських зірок, які в умовах війни дають концерти в Російській Федерації.

Громадські активісти намагалися зірвати проведення концерту Потапа і Насті у Луцьку. Також перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик заявив, що не підпише дозволу на проведення концерту Потапа і Насті Каменських у Волинському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

Нещодавно Олексій Потапенко (Потап) звернувся через офіційну сторінку Facebook із приводу інформаційної кампанії, спрямованої проти дуету "Потап і Настя", що набрала обертів напередодні виступів групи на Західній Україні.

Раніше повідомлялося, що для перевезення лучан на концерт до Рівного передбачений автобус, витрати за який організатори беруть на себе.

Луцькі активісти, які виступали проти концерту гурту "Потап і Настя", провели 19 квітня лучан, які поїхали у Рівне на виступ дуету, під марш "Прощання слов'янки".

До слова, скандал навколо луцького концерту "Потапа і Насті" дійшов і до Росії.

Надрукувати
мітки:
коментарів