Поділитись:

Чому волинянам варто відмовитися від виробів із натурального хутра

Вівторок, 22 січня 2019, 20:00
Чому волинянам варто відмовитися від виробів із натурального хутра

Хутро на собі носили ще печерні люди, але у них не було альтернативи. Нині ж, у 21 столітті, виготовити шубу зі штучного хутра зовсім не є проблемою. До того ж за нею і легше доглядати, і вартість її нижча, і відрізнити її від натуральної практично неможливо, та й міль на неї не буде зазіхати. Якщо ж переваг штучного хутра замало, тоді варто перелічити недоліки виробів із натурального хутра. А найголовніший недолік – вбивство тварин!

Варто зауважити, що на шубу можуть «піти», окрім норок та соболів, і такі тварини, як борсуки, білки, шиншили, бобри, лисиці, кролі, видри, собаки та навіть коти.

«Конкурент» поспілкувався із луцьким захисником тварин Вадимом Нечаєвим та дізнався, чи є на Волині хутряні ферми, як поводяться із тваринами, яких вбивають заради шуб, та про що свідчить те, що у Луцьку з’явилося чимало хутряних магазинів.

Чому волинянам варто відмовитися від виробів із натурального хутра

Зі слів зоозахисника, для того, щоб пошити одну шубу, потрібні десятки, а то й сотні шкурок тварин.

«Все залежить від розміру гаманця спонсора тієї, хто буде носити ту шубу, моди на конкретні шуби та багатьох інших факторів. Але точно – від десятків до сотень», –  пояснив Вадим Нечаєв.

До того ж тварин для хутряних виробів найчастіше вирощують на хутряних фермах. За інформацією «Сьогодні», нині в Україні легально працюють 37 ферм. Однак є й ті, які здійснюють свою діяльність незаконно. Так, видання наводить як приклад ферму, яка незаконно працює на Рівненщині.

«В основному тваринок вирощують на тваринофермах тисячами і десятками тисяч. Їх тримають у жахливих умовах – неприємні запахи, бруд, тісні клітки, в яких майже неможливо рухатися. Їх вирощують до певного віку, а потім вбивають варварськими методами, щоб пришвидшити сам процес. В інтернеті є маса фото, де з живих тваринок здирають шкуру. Їх вбивають за допомогою струму чи удару в голову, аби не пошкодити хутро», – пояснив луцький зоозахисник.

Та додав, що на Волині таких ферм, швидше за все, немає. Бо ж в іншому випадку про їхню діяльність можна було б почути.

Зі слів Вадима Нечаєва, він вітає те, що відомі бренди відмовляються від використання натурального хутра на користь штучного.

Чому волинянам варто відмовитися від виробів із натурального хутра
На фото: шуби із штучного хутра

«Зоозахисники і зоровий глузд нарешті достукалися до мозку великих дизайнерів. Поступово йде відмова від хутра і перехід до штучних замінників, які при нинішніх технологіях не виглядають гірше і можуть конкурувати з натуральним хутром. До того ж у 21 столітті носити на собі шкурки вбитих тварин якось негуманно. І кожен, хто має такий хутряний виріб, повинен думати, що заради того, щоб він носив на собі шубу за тисячі доларів, були вбиті тисячі тваринок, які жили в пекельних умовах і які під час вбивства відчували біль і муки», – зауважив захисник тварин.

Та додав, що, дивлячись на те, що навіть у Луцьку з’явилася купа хутряних магазинів, це може свідчити про те, що їх «виживають» із Європи, адже там заборонили хутрові ферми.

«У Луцьку раніше не було стільки хутряних магазинів, нині їх у центрі мінімум 3-4. Для мене це сигнал того, що з Європи їх «виживають», вони поволі залишають європейські ринки і переміщуються, будемо прямо казати, на ринки слабо розвинених країн. Швидше за все, це показник того, що поступово виробництво буде зменшуватися», – переконаний Вадим Нечаєв.

Зі слів зоозахисника, аби донести важливість та актуальність проблеми, можна застосувати соціальну рекламу, яка у доступній візуальній формі (аби не травмувати психіку дітей) донесе людям, що натуральна шуба – це немодно, жорстоко та нелюдяно.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: МОЗ хоче заборонити тестувати косметику на тваринах

Надрукувати
мітки:
коментарів