Поділитись:

Голова Шацької РДА вибачився перед ПП "Флора"

Неділя, 24 квітня 2016, 09:20

Голова Шацької райдержадміністрації Ігор Корольчук зазначив, що озвучена ним інформація щодо несплати приватним підприємсвтом "Флора" податку з доходів фізичних осіб на суму 1,5 мільйона гривень була передчасною і помилковою.

Про це голова Шацької РДА написав у Facebook.

Ігор Корольчук під час виступу на оперативній нараді 10 грудня 2015 року проінформував присудніх про несплату ПП "Флора" впродовж 2015 року податку з доходів фізичних осіб на суму 1,5 мільйона гривень. Таку інформацію голові Шацької РДА надали у Шацькому відділенні Ковельської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

Як виявилось згодом, орган не здійснив жодних заходів податкового контролю щодо виявлення відповідних фактів порушення ПП "Флора" податкового законодавства. А тому інформація щодо несплати "Флорою" податку була помилковою.

Однак громадсько-політична газета "Шацький край" вже опублікувала недостовірну інформацію щодо ПП "Флора". Відтак підприємство подало до суду на голову Шацької райдержадміністрації, редакцію районної громадсько-політичної газети "Шацький край", її кореспондента Шепелі В.В. Причина позовної заяви про захист ділової репутації до зазначених відповідачів стала публікація статті "Як сплата податків впливає на наші видатки" в районній газеті "Шацький край" (№ 51 від 19.12.2015 року). За цією справою відбулося три судових засідання в Шацькому районному суді.

Шацька райдержадміністрація спільно з редакцією районної газети "Шацький край" та ПП "Флора" дійшли висновку про необхідність вирішення вказаного конфлікту мирним способом у позасудовому порядку, шляхом укладання мирової угоди.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: КЕРІВНИК ВОЛИНСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРАГНЕ ЗВІЛЬНЕННЯ ГОЛОВИ ШАЦЬКОЇ РДА

Як повідомив Ігор Корольчук, деякі засоби масової інформації довільно трактують вказані ним тези щодо любомльського міжрайонного прокурора Грищенка Я.А., які були зазначені в доповідній записці Президенту України Петру Порошенку.

"Поширена мною як посадовою особою Шацької РДА інформація щодо любомльського міжрайонного прокурора Грищенка Я.А. ні в якому разі не була спрямована на охарактеризування його як особу, що може порушити закон, загальноприйняті норми моралі або допустити порушення етики поведінки державного службовця, чи як особу, яка не має високих моральних цінностей. Також я ніяким чином не пов'язую факт розірвання 10 квітня 2015 року в моєму подвір'ї бойової гранати РГД-5 з прокурором Грищенком Я.А. і не підозрюю його у вчиненні будь-яких неправомірних дій. Навпаки вважаю, що прокурор Грищенко Я.А. є законослухняним громадянином, який неухильно дотримується вимог законів України, професійної етики і поведінки державного службовця", -– заявив голова Шацької РДА.

Ігор Корольчук додав, що в адресованій Президенту України доповідній записці він помилково зазначив, що директор санаторію "Лісова Пісня" Карпук Віктор Наумович перетворив цей заклад у джерело власного збагачення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ГУНЧИК ЗАПРОПОНУВАВ ГОЛОВІ ШАЦЬКОЇ РДА ЗВІЛЬНИТИСЯ

Як запевнив керівник Шацької райдержадміністрації, мiж Шацькою районною державною адміністрацією та ПП "Флора" немає жодних протирiч та триває дружнiй дiалог щодо шляхів розвитку Шацького краю.

"Я як голова Шацької райдержадміністрації, директор ПП "Флора" Поляков В.В., прокурор Грищенко Я.А. та директор ВОС "Лісова пісня" Карпук В.Н. вважаюємо минулi притензiї один до одного вичерпаними, оскільки були викликані прикрим непорозумiнням, та впевненi, що завдяки спiльним зусиллям Шацький край стане одним з найкращих та розвинутих мiсць нашої держави", -– йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
19:30
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
27 лютого 2024
26 лютого 2024
26 січня 2024
05 жовтня 2023
23 вересня 2023