Поділитись:

Не уявляю, що вихователі будуть запитувати будинкову книжку, - Надточій про «прописку дошкільнят»

Понеділок, 21 січня 2019, 15:40
Не уявляю, що вихователі будуть запитувати будинкову книжку, - Надточій про «прописку дошкільнят»

Непослідовним та неспланованим назвала депутат Луцької міської ради Алла Надточій проект рішення про врегулювання оплати за навчання в садочках для тих дітей, що не проживають у місті.

Нагадаємо, що такий проект рішення готується до розгляду на черговій сесії.

«Наша влада немає жодних планів та послідовності у своїх діях, оскільки ще у грудні 2018 ухвалено подібний проект рішення на виконкомі. З 1 січня він вступив в дію. А сесія буде наприкінці січня. Фактично на кінець січня вже мали бути розрахунки по дошкільних навчальних закладах по харчуванню. Тобто на сьогодні не можна чітко зрозуміти, як вихователі, завідуючі поставили це питання, чи вступило в дію рішення виконавчого комітету», - зазначила депутат.

Нагадаємо, що виконком встановив, що для дітей з сімей, які належать до інших територіальних громад, батьківська плата становить 100% від вартості за харчування на день. У випадку укладання угод про здійснення міжбюджетних трансфертів між Луцькою міською радою та об’єднаною територіальною громадою чи іншим органом місцевого самоврядування й оплати за харчування кожної дитини в розмірі 40% за весь період перебування в закладі дошкільної освіти міста – батьківська плата становить 60%.

Дорікнула Алла Надточій і тим, що проект рішення міської ради не є у плановому режимі, а зазначене додатковим рішенням.

«Перш, аніж це робити, потрібно було ухвалити договори з ОТГ, подати в управління освіти, аби там бачили з ким є угоди, а з ким – ні. Аби визначили які батьки і де проживають. Я не уявляю, аби вихователь замість того, щоб питати у якому дитина настрої, чи здорова, питав про те, щоб батьки принесли будинкову книгу, або довідку про прописку. Не уявляю, як в дії це рішення реалізовується», - зауважила обраниця.

«У більшості випадків, коли батьки везуть дитину з району в місто, вони працюють в Луцьку. Одна справа, коли везуть до школи, бо тут ліпший навчальний заклад. А інша – коли мова йде про садочок. Точно не везуть тому, що мають якийсь каприз привезти в садочок. Вони тут працюють», - додала Алла Надточій.

Вона також висловилася, що важливим є питанням, як діти, що не прописані в місті, навчаються тут чи виховуються.

«Мабуть, ще у 2016 році був проект рішення, яким ми обмежили доступ до садочків дітей, які не зареєстровані в межах Луцька. Як же ж вони тоді набирали? Можна провести аналітику по садочкам, де найбільше стоять на черзі», - додала депутатка.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Хто буде платити за дошкільнят без луцької прописки: що пропонують змінити

Надрукувати
мітки:
коментарів