Поділитись:

На Волині значно побільшало бізнесменів

Понеділок, 21 січня 2019, 13:31

Упродовж 2018 року на Волині власну справу започаткували 5 097 підприємців-фізичних осіб та 1221 нова юридична особа, які стали на облік як платники податків в органах ДФС.

Про це інформує управління обслуговування платників ГУ ДФС у Волинській області.

Таким чином, станом на 31 грудня 2018 року в області перебувають на податковому обліку 22 114 юридичних осіб та 37 150 підприємців-фізичних осіб.

Збільшення кількості платників податків проти 2017 року вказує на позитивні тенденції соціально-економічного розвитку регіону та свідчить про сприятливе середовище для започаткування підприємництва, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Окрім росту кількості платників податків, важливою є позитивна динаміка кількості новостворених платників над тими, хто вирішив припинити свою діяльність з різних причин. Започаткувати власну справу, враховуючи близькість кордону з ЄС і можливості розвитку туристичного та аграрного потенціалу області, для багатьох волинян – досить перспективне рішення. Зі свого боку фахівці ДФС завжди проконсультують щодо вибору системи оподаткування та особливостей звітування перед контролюючим органом», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що рівень сучасних інформаційних технологій дозволяє кожному платнику спілкуватися з фахівцями ДФС дистанційно.

«Тобто, щоб прозвітуватися перед контролюючим органом, не варто готувати паперові звіти. Краще отримати ключ електронного цифрового підпису та подавати звіти зі свого персонального робочого місця через

«Електронний кабінет» в режимі online. Такий підхід не лише економить час, а й запобігає утворенню черг в Центрах обслуговування платників в період річного звітування. Рекомендуємо представникам малого бізнесу активніше впроваджувати у свою діяльність сучасні технології», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький юрист порадив, як укласти правильний договір з інтернет-провайдером

Надрукувати
мітки:
коментарів