Супрун назвала продукти, якими можна замінити чорну ікру

Понеділок, 21 січня 2019, 03:38

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, які продукти не поступаються чорній ікрі за вмістом корисних елементів.

Про це очільниця написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, існують продукти, які не поступаються своїми корисними властивостями чорній ікрі, втім зовсім не ставлять під загрозу зникнення цілого виду риб.

Наприклад, ікра лососевих риб (червона ікра), а також ікра лобаня та минтая мають схожий вміст білків і незамінних амінокислот. За вмістом заліза та фосфору червона ікра майже не поступається чорній, а за вмістом кальцію та магнію навіть переважає.

Також червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів. М’ясо деяких риб (наприклад, тунця), а також печінка тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії.

"Вміст білків є значним і в інших рибних продуктах – м’ясі та печінці, навіть в консервованому вигляді. Тому не обов’язково споживати саме чорну ікру. Поживні вітаміни, мікроелементи та жири, які вона містить, можна знайти і в інших продуктах", – переконує Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, що на Волині майже нема фтору, який потрібен зубам