Поділитись:

Вкрали кропило і вдарили священика: як на Волині "протестують" проти переходу громади

Субота, 19 січня 2019, 06:45
Вкрали кропило і вдарили священика: як на Волині «протестують» проти переходу громади

Напередодні вечірнього богослужіння в храмі села Брониця Камінь-Каширського району прихильник УПЦ МП вдарив у груди священика ПЦУ, який прийшов правити службу для громади. Від людського самосуду чоловіка врятувала поліція.

Про це розповів сільський голова Брониці Петро Кошелюк, повідомляють Волинські Новини.

Нещодавно більше 80% громади проголосували за те, аби увійти до Православної Церкви України, проте кількадесят прихожан УПЦ МП на чолі з місцевим батюшкою намагаються не допустити цього.

Проте напередодні вечірнього богослужіння з нагоди свята Водохреща, коли громада зібралась на службу, їм почали перешкоджати більше десятка прихожан УПЦ МП. Один з них біля храму вдарив в груди отця ПЦУ Володимира.

Отець ВолодимирОтець Володимир

"Місцевий житель Олександр Ходаковський сильно вдарив в груди отця Володимира", – каже сільський голова та додає, що "це вже переходить усі межі".

Місцева жителька пані Галина каже, що від людського самосуду чоловіка врятувала поліція, яка чергувала біля храму.

"Його швидко вивели, бо люди могли б вчинити над ним самосуд. Прихильники УПЦ МП ще й вкрали кропило для води, але люди зробили його з гілок", – повідомила жінка.

Черговий Камінь-Каширського відділу поліції в коментарі ІА Волинські Новини натомість повідомив, що заяви чи повідомлення про побої з Брониці не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна громада на Волині вирішуватиме, чи переходити до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів