Поділитись:

На Волині облаштовують місця для купання на Водохреща

П'ятниця, 18 січня 2019, 23:21
На Волині облаштовують місця для купання на Водохреща

На Волині облаштовують 22 місця для купання, де чергуватимуть медики і рятувальники.

Про це розповіла журналістам UA: Волинь начальниця відділу управління ДСНС в області Ірина Варварук.

В Луцьку такі місця – на центральному пляжі річки Стир і Теремнівських ставках. У селі Жидичин Ківерцівського району, за 8 кілометрів від Луцька, також облаштування місця для купання.

Житель Жидичина Валентин Терпіль розповідає, що з 1991 року напередодні Водохреща рубає в селі ополонку для купання. Чоловік каже, цього року лід тонкий, десь до 15 сантиметрів.

"Слабенький лід, бо не було великих морозів. Зараз на лід виходити не бажано, бо небезпечно. Одного року було добре, товстий лід сантиметрів до 30, може, більше, і то як багато людей вийшло, лід тріснув. Він не гнувся, не ламався, просто тріщина пішла. То було смішно, люди втікали як мурахи в різні сторони", – пригадує Валентин Терпіль.

Аби людям було зручно заходити і виходити з води, біля ополонки покладуть гілки ялинки, каже священик, настоятель місцевого монастиря Костянтин. Він розповідає, що щороку сюди приїжджає більше 2 тисяч людей, 70% з них – лучани. Каже, насамперед дбають про безпеку тих, хто пірнає в ополонку.

"Щороку пишемо відношення до наших рятувальників, які завжди направляють сюди станціонарний рятувальний пост. Так само зв'язуємося з поліцією, тому що є деякі труднощі на автодорозі. Є люди, які, не розуміючи суті, приходять сюди випивші, лізуть у воду, і це, однозначно, може призвести до якихось неприємних речей", – розповідає священик.

Як розповів Володимир Шмаль, головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги, в області у визначених місцях для купання працюватиме 18 бригад екстреної медичної допомоги, задіють майже півсотні медиків.

Детальніше – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Стиру відбудеться велике освячення води

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024