Поділитись:

Як Порошенко перед волинянами "відпрацював" (фоторепортаж)

Вівторок, 15 січня 2019, 20:30

Митрополот Михаїл вже встиг добряче змерзнути, коли вулицею Градний Узвіз нарешті пролетів чорний Mercedes. За мить звідти вийшов Президент України Петро Порошенко.

"Христос народився! Дуже радий вас бачити, мої любі лучани", – вигукував Порошенко, рухаючись імпровізованим коридором з людей.

"Дайте мені привітати владику Михаїла", – посміхаючись, сказав гарант та обійняв одного з лідерів Православної церкви України.

Через декілька хвилин очільник держави зайде до кафедрального собору Святої Трійці, де візьме участь у молитві за свою країну. Там він буде разом з кількома сотнями вірян, патріархом Філаретом та Томосом, який є символом єдиної церкви в Україні.

***

Досить довго у луцькому храмі виступав  Філарет. Він повільно, проте дуже впевнено, розповідав про здобуття українською нацією незалежної церкви. Поряд з ним стояли Михаїл (який, до речі, міг очолити ПЦУ, проте не зробив цього, оскільки саме Філарет був проти) та Порошенко, про якого він неодноразово згадував. Лише у позитивному тоні:

"Велику роль у здобутому відіграв саме Петро Олексійович, який своїми мудрими діями зробив дуже багато для отримання автокефалії". Філарет зазначив, що мета церкви зараз – досягнення патріархату. Для цього треба об'єднати українське православ'я.

Потім Петро Порошенко подякував митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу за його "мужній вчинок" під час Об'єднавчого собору. 

"Я хотів би привселюдно подякувати владиці за мужнє рішення, яке сприяло створенню церкви", – зазначив він.  

Окрім простого люду, на зустріч з Порошенком прибули й більш впізнавані особистості. Зокрема, народні депутати Степан Івахів, Ігор Лапін та Сергій Мартиняк, які їздили за гарантом і в Ківерці, і в Рожище.

***

Наступним місцем, де Петра Порошенка на холоді чекали сотні людей, стали вищезгадані Ківерці. Тут про місцевих старалися подбати та зігрівали їх теплим чаєм з бутербродами, але деякі діти не витримували і починали злитися на очільника країни.

"На фіга тобі той Порошенко? От на фіга?" – говорили одна дівчинка іншій, коли вже знайомий нам чорний Mercedes припаркувався навпроти будинку культури.

"Дуже дякую, дуже радий вас бачити, мої любі, мої дорогі, давайте сфотографуємося", – раз-у-раз звертався до ківерчан Порошенко, просуваючись таким самим імпровізованим коридором.

"Ми вам так вдячні за церкву, за безвіз. Дякуємо, що приїхали!" – лунало йому у відповідь. 

Коли прийшов час виступати та говорити якісь заготовлені речі, Порошенко проявив себе у всій красі. Він мав дуже впевнений та непохитний вигляд, справедливий і чесний зі самим собою та народом. Люди аплодували Президенту, а він їх переконував, що це все не виборча кампанія та не піар.

***

У Рожищі все пройшло за аналогічним ківерцівському сценарієм. Щоправда, журналісти Президента не чекали, а приїхали туди, коли він вже говорив свої тези про церкву, армію та мову. 

У цей момент цікавіше було поспостерігати за великим тріо волинських силовиків: головними "СБУшником" області Юрієм Фелонюком, прокурором Віктором Швидким та поліцейським Петром Шпигою. Чоловіки постійно стояли поряд та, не привертаючи до себе жодної уваги, спостерігали за порядком та за підозрілими людьми. 

Один із таких суб'єктів був помічений ще в Луцьку. Молодий кароокий чоловік в одязі чорного кольору і в окулярах стрімив урочисте дійство на телефон та заявляв, що він – журналіст з Рівного. Жодних документів правоохоронцям він не показав, проте сміливо зазначив, що вони перешкоджають його професійній діяльності. Саме фото цього чоловіка розглядав на своєму телефоні Юрій Фелонюк, коли Порошенко виступав перед громадою Рожища. І, можливо, саме про цього "стрімера" ми ще почуємо справді цікаві новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 грудня 2023
16 жовтня 2022
13 липня 2022
31 травня 2022
30 травня 2022
28 травня 2022
25 травня 2022