Поділитись:

На Волині – майже сім тисяч "ухилятнів"

П'ятниця, 22 квітня 2016, 15:07
На Волині – майже сім тисяч

Кількість так званих ухилянтів від строкової служби в армії – 6 тисяч 992 особи.

Кампанія із залучення до лав війська на контрактній основі триватиме етапами до кінця 2016 року. Паралельно проводитимуть набір і на строкову службу. Черговий етап – із 5 травня до 30 червня. Про це говорили 22 квітня під час засідання ради оборони області, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

З огляду на результати проведених в Україні заходів щодо укомплектування військових частин саме контрактниками, відпала потреба у оголошенні та проведенні сьомої хвилі мобілізації.

Загалом понад 20 тисяч українців виявили бажання стати професійними військовими. Серед них – немало волинян. Однак на 100% із поставленими завданнями впоратися не вдалося.

Отож, відновлять минулорічну практику й створять оперативні робочі групи і в області, і в кожному з районів. Насамперед працюватимуть в Іваничівському, Рожищенському та Камінь-Каширському районах.

Обласний військовий комісар Роман Кулик зауважив, що позитивну тенденцію до зростання охочих служити за контрактом втратили в Іваничівському, Любомльському, Шацькому та Камінь-Каширському р-нах. Значно ліпша ситуація у Володимир-Волинському краї, а також у Луцьку та Нововолинську.

Що ж до строкової служби, то доведена до виконання цифра – 222 призовника.

Кількість "ухилянтів" - майже сім тисяч осіб. Як повідомив начальник відділу комплектування і призову – заступник військового комісара обласного військового комісаріату Андрій Кузьма, списки тих, хто ухиляється, передано правоохоронним органам.

Надрукувати
мітки:
коментарів